Članek
Besedo ima Vijol'čni bojevnik...
VEMO, KAJ MI POMENI TA KLUB, DRES, GRB
Prvič je vstopil v vijol’čno slačilnico leta 2010. Vmes nizal nastope, osvajal državne naslove in pokalne trofeje, prispeval delež k uvrstitvam v skupinski del evropskih tekmovanj, moštvenim pa je v nedeljo dodal še posamično lovoriko. Od nedelje je njegov sedež v slačilnici nekoliko drugačen… Martin Milec, deseti prejemnik prestižnega priznanja ob petnajstem izboru.

“Lagal bi, če bi rekel, da si tega nisem želel. Res sem ponosen, da sem osvojil prestižno priznanje. Vemo, kaj mi pomeni klub, ta grb, dres, vijol’čna barva… Še enkrat hvala vsem, ki so glasovali zame. Obljubim lahko, da bom še naprej trdo delal in se boril na vsaki tekmi za ta klub. Res se je vse razpletlo po idealnem scenariju. Derbi, poln Ljudski vrt, prejem priznanja pred tekmo, na koncu tudi zmaga... Lahko rečem, da je bil eden izmed mojih lepših nogometnih dnevov v karieri. Nasploh imam najraje zmage proti Olimpiji, zdaj sem postal še vijol’čni bojevnik. Res lepa nedelja.”

Še lepša je bila po razpletu derbija.
“Zdaj po tekmi, ko smo že dvakrat prespali, misli ostajajo nespremenjene. Zmaga je zasluženo ostala doma, bili smo boljši, predvsem taktično smo jih nadigrali. Toda zgodba o derbiju je zaključena, pred nami je nova tekma. Tudi tekma v četrtek šteje tri točke, kot je ta v nedeljo. Je pa razumljivo lažje čakati na naslednji izziv po zmagi v derbiju. Znova imamo velik motiv. Vemo, da je bila zadnja tekma, ki smo jo izgubili, prav proti Domžalam, zato velja popolna osredotočenost na četrtek.”

Serija zmag je zdaj že pri sedmih, stanje na lestvici pa neprimerno lepše kot jeseni. Kako kapetan doživlja to preobrazbo ekipe, kaj je privedlo do toliko drugačne podobe?
“Opazno je, da je vsak igralec bolj samozavesten. Ko se serijsko zmaguje, je lažje igrati in pokazati, kar zmoreš. Ekipa se je začutila med seboj, zelo dobro sodelujemo, tako v napadalnih akcijah kot v obrambi. Pripravimo si ogromno zaključkov, uspešno omemogočamo tekmece. To je tista pot, ki smo si jo želeli in po kateri hočemo nadaljevati. Ostati moramo povezani, delati drug za drugega, kot smo to počeli doslej. Naredili smo veliko pozitivnega, a se dobro zavedamo, da se je serija začela ravno po porazu proti Domžalam. Zdaj pa so ravno Domžale naš tekmec.”

Je tudi lov na -12 še uresničljiv?
“Gremo naprej po nove zmage, točke bomo seštevali ob koncu prvenstva. V slačilnici, strokovnem štabu, v klubu še nihče ni vrgel puške v koruzo. Konec bo, ko bomo mi tak’ rekli.”
 

32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
63
Maribor
48
Celje
47
Luka Koper
43
Domžale
42
DNŠ Mura
41
Bravo
27
Radomlje
26
Gorica
22
Tabor Sežana
20