Članek
Ivan Brnić o preklopu z derbija in pomenu nenehnega dokazovanja
(P)OSTAJAMO EKIPA Z ZNAČAJEM
Foto: Grega Wernig
Poglavje o derbiju zaključimo s pogovorom še z enim enim izmed junakov nedeljskega popoldneva. Ob novi potrditvi moči vijol’čnega kolektiva je svoj delež prispeval tudi Ivan Brnić, ki je predstavil pogled z igrišča.

O derbiju…
“Pravi derbi, najboljša tekma doslej z naše strani. V prvem delu sezone smo dvakrat izgubili proti Olimpiji, kar je ob celotnem pozitivnem ozračju na stadionu pomenilo le še dodaten motiv. Vedeli smo, da moramo kreniti po zmago. Prav tako smo vedeli, da smo ekipa z značajem, kar je ta tekma le še potrdila. Pokazali smo, da je Maribor zdaj tam, kamor sodi.”

O spretni podaji, ki je odprla pot do vodilnega zadetka…
“Takoj sem opazil Vipotnika. Ko mi je Božić podal, sem se že odločil, kaj narediti in sem poslal žogo naprej. Vipi pa je poskrbel za učinkovit zaključek, kar nam je olajšalo nalogo v nadaljevanju tekme. Fant res zabija kot po tekočem traku, kar si s svojim delom na treningih in prizadevnostjo tudi zasluži. Bila je intenzivna tekma, zanimiva za gledalce. Tudi z dvema rdečima kartonoma, z ubranjeno enajstmetrovko. Bilo je nekaj dejavnikov, ki bi lahko odpeljali tekmo v drugo smer, a smo bili zbrani in nič nas ni moglo iztiriti.”

In o usmeritvi k novim izzivom…
“Tako je treba nadaljevati, po derbiju ni bilo evforije in smo se takoj usmerili h gostovanju v Domžalah. Vemo, da je najtežje ponavljati zadeve, hkrati se zavedamo, da je še daleč do končnega cilja. Ostajamo pri miselnosti od tekme do tekme, skušali bomo zmagovati, to je ‘recept’ za naprej. Smo na dobri poti, a se bo treba vedno znova dokazovati.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
63
Maribor
48
Celje
47
Luka Koper
43
Domžale
42
DNŠ Mura
41
Bravo
27
Radomlje
26
Gorica
22
Tabor Sežana
20