Članek
Napovednik kroga št. 23: Damir Krznar & Ažbe Jug o razlogih za dodatno previdnost (četrtek, 17.30)
NAJVEČ PREJETIH GOLOV PROTI DOMŽALAM
Foto: Grega Wernig
Naslednja postaja Domžale. Od prvega treninga po derbiju se v slačilnici ni več omenjala nedelja, ampak le četrtek.

“Več je razlogov, zakaj bo naslednja naloga zelo zahtevna. Ni veliko časa za pripravo po prejšnji tekmi, bila je velika fizična, a tudi čustvena izpraznitev po derbiju, predvsem pa zaradi tekmeca, ki ima prepoznavne mehanizme v igri in se zna dobro postaviti na igrišču. Z analitičnim trenerjem, ki rad poseže po kakšnih novostih. Vendar je naš namen jasen, želimo nadaljevati z uspešno serijo. Številni dejavniki kažejo, da nas čaka trd boj, a verjamem, da bomo na želeni ravni,” Damir Krznar o preklopu na naslednji izziv.

Za dvoboj z Domžalami velja popolna osredotočenost, poraza v medsebojnih dvobojih v jesenskem delu sezone pomenita dodaten motiv.
“Morali bomo biti previdni, o tem ni dvoma. Ko spremljate Domžalčane v daljšem obdobju, imajo zelo dobro tranzicijo. Ne smemo preveč tvegati, iti s prevelikim številom igralcev na nasprotno polovico igrišča. Ker imamo na voljo le dva treninga za priprave, bo nekoliko težje izpolniti vse zahteve. Šlo bo bolj za mentalno kot fizično pripravo. Ker smo šele na začetku sezone, pa ne bodo potrebne večje rotacije. Eksperimentov zagotovo ne bo, morda bomo posegli le po kakšni spremembi zaradi določenih manjših zadev oz. ohranjanja ustrezne energije na igrišču.”

Razen kaznovanega Josipa Iličića, ki bo manjkal zaradi izključitve na derbiju, so preostali predvideni kandidati na voljo. Prvič bo v kadru tudi Arnel Jakupović.
“Predvideno je, da gre z nami v Domžale. Bo v kadru za tekmo, ali bo igral in v kolikšni meri, bo odvisno od različnih dejavnikov. Verjamem pa, da bo ponujeno priložnost izkoristil. Lastni otroci običajno povzročijo največji nered v vašem dvorišču. Upam, da bo tako tudi z Jakupovićem.”

Še napovednik iz slačilnice: Ažbe Jug o tem, kako se pripraviti na četrtkovo preizkušnjo.
“Odkar sem tukaj, sem prejel največ zadetkov prav proti Domžalam. Torej… Lepo je bilo doživeti derbi, zdaj pa nas zanima le naslednja tekma. Motiva ne primanjkuje. Po takšni tekmi, kot je bila nedeljska, želimo potrditev v obliki nove zmage. Zaradi omenjenega podatka pa moramo onemogočiti napadalni učinek Domžalčanov. Razplet bo v največji meri odvisen od nas samih.”

Po krizi v jesenskem delu zdaj vstopamo v naslednje poglavje s sedmimi zaporednimi prvenstvenimi zmagami, ob nadgradnji z razmerjem doseženih in prejetih zadetkov 24:2. K temu je pomemben delež prispeval tudi Ažbe, ob številnih ostalih udarcih še z zaporednima ubranjenima enajstmetrovkama.
“Imel sem dobra navodila našega strokovnega štaba, ostal sem zbran in ubranil. V medijskih zapisih se pogosto pojavljajo posamezniki, a iz takšne situacije, v kateri smo bili, smo se lahko dvignili le z enotnostjo. To je bilo ekipno delo. Kot vratar skušam dati ekipi stabilnost, mirnost, da so tudi preostali soigralci bolj samozavestni. Toda vsaka obraba je skupna. Vsak gol, ki ga dosežemo, je ekipni. Vsaka zmaga je skupni dosežek. Ekipa je podobna kot na začetku sezone, zato bi rad ob tej priložnosti pohvalil vse soigralce. Nismo se dvignili zaradi popolne prenove moštva, ampak zaradi spoznanja, da dihamo kot eden. Veliko je k temu prispevalo spoznanje, da se dobro razumemo med seboj, smo zelo povezani tudi izven igrišča, kar se izkazuje v zanesljivi podobi na tekmah.”

Četrtek, ob 17.30. Krog št. 23: Domžale – Maribor.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
63
Maribor
48
Celje
47
Luka Koper
43
Domžale
42
DNŠ Mura
41
Bravo
27
Radomlje
26
Gorica
22
Tabor Sežana
20