Članek
S trenerjem o domžalskih vtisih in takojšnjem preklopu na nedeljski dvoboj s Celjem
PRIČAKOVALI IN LAHKO BI DOSEGLI VEČ
Foto: Grega Wernig
Vsaka serija se, žal, enkrat konča. Naša se je v Domžalah, med pestrim dogajanjem, ko bi se lahko razpletlo tudi drugače. Končal se je niz zmag, ni pa se strelski niz Žana Vipotnika, ki je zadel že trinajstič in na šesti zaporedni prvenstveni tekmi. Nadaljevala pa se je tudi zgodba o enajstmetrovkah za tekmece, tokrat je bil v tretjem zaporednem soočenju Jug premagan in končalo se je 1:1.

“Menim, da delim mnenje celotne slačilnice: nismo zadovoljni. Pričakovali smo več, iskali smo več in morda bi lahko tudi dosegli več. Če pogledamo celotno tekmo, smo v prvih petnajstih, dvajsetih minutah zapravili priložnost za zmago. Imeli smo dve, tri zelo dobre priložnosti, ki jih ponavadi izkoristimo. Tokrat jih nismo. Žal ponovno enajstmetrovka, tokrat smo prejeli gol. Težko je bilo loviti zaostanek, uspeli smo ujeti tekmece. Ko smo pri 1:1 potrebovali mir in več posesti, pa smo preveč hiteli. Bili smo prenervozni v zadnjih desetih minutah, igrali smo, kar ni naš slog nogometa in zato nismo uspeli priti do zmage,” je strnil vtise o dvoboju kroga št. 24 Damir Krznar.

“Ta tekma je bila na sporedu nekoliko prezgodaj po res veliki izpraznitvi po derbiju, fizični in čustveni. Rezultat potrjuje, da je bila bojazen upravičena. Zato smo zahtevali silovit začetek. Da bi na začetku tekme, ko je več goriva, skušali priti do prednosti. Ni se izšlo, toda ne glede na razplet čestitke fantom na trudu, prizadevnosti. Potem pa v končnici, žal, ni bilo več dovolj potrpljenja, da bi izpeljali zaključne akcije po željah.”

Znova so nekatere sodniške odločitve razvnele strasti in bodo burile duhove še nekaj časa. Trenerjev pogled na dvomljive situacije?
“Ne bi jih komentiral.”

Damir Krznar je znova prejel rumeni karton, kar pomeni, da ne bo mogel voditi nedeljske tekme s Celjem.
“Če me vprašate, zakaj sem ga prejel, lahko iskreno povem, da ne vem. Ko sem pozneje zaprosil za pojasnilo, so mi rekli, da sem bil kaznovan zaradi ‘gestikulacije’.”

Vedeli smo, da je skoraj nemogoče zmagovati vnedogled. Zdaj potrebujemo dober odziv ob vstopu v novo poglavje - v nedeljo smo znova v Ljudskem vrtu, dvoboj s Celjem bo ob 15. uri.
“Obžalujemo, da je niz prekinjen. Storili smo vse, kar je v naši moči, da bi zmagali. Zdaj moramo biti zelo previdni, točke v Domžalah ne morem označiti kot neuspeh. Nemogoče je pričakovati, da bi zmagali 15-krat zapored. Točka, ki je vpisana, pogosto ima večji pomen pozneje kot trenutno. Usmerili smo se že k Celju. Imeli bomo dan premora manj od tekmecev, kar veliko pomeni, ko gre za tretjo tekmo v nizu. Zdaj je naša obveza, da poiščemo, izvlečemo dodatne moči. Verjamem, da bodo fantje zmogli. Našli bomo rezerve, notranje moči. Čaka nas zahteven dvoboj, priprave smo začeli v četrtkovem večeru. Že med vožnjo z avtobusom smo pripravili prvi del načrta. Zavedamo se, da bi v tem medsebojnem obračunu zmaga imela dvojni pomen.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
63
Maribor
48
Celje
47
Luka Koper
43
Domžale
42
DNŠ Mura
41
Bravo
27
Radomlje
26
Gorica
22
Tabor Sežana
20