Članek
Arnel Jakupović po vijol'čni premieri v napovedniku dvoboja s Celjem (Ljudski vrt, nedelja, ob 15.00)
NAJ SE ZAČNE NOVA ZMAGOVITA SERIJA
Foto: Grega Wernig
Ob stopnjevanju tekmovalnega ritma širjenje kadra, priložnost je dobil tudi Arnel Jakupović. Prvič v vijoličastem prav na igrišču, kjer je preživel zadnja tri leta in pol.

“Vesel sem, da sem debitiral. Prišel sem z velikim motivom, oddelal vsak trening po najboljših močeh in bil pripravljen, da vstopim, ko me potrebuje trener, ko me potrebuje ekipa. Treniral sem sam ob začetku priprav, a sem od prihoda v Maribor skušal izkoristiti vsak dan, da ujamem ritem. Delal sem za ta trenutek in veseli me, da sem dobil priložnost. Še bolj sem vesel zaradi asistence. Ni pa zadovoljstvo popolno, saj nismo zmagali. Škoda, da nam ni uspelo doseči še kakšnega zadetka, zmanjkal nam je tudi kanček sreče,” je po debitantskem nastopu poudaril novinec v zimskem prestopnem roku.

Na premieri je povečal številke, osmim v domžalskem dresu je dodal deveto asistenco v letošnjem prvenstvu. Z Žanom Vipotnikom sta izpeljala akcijo, kot bi sodelovala že več mesecev, ne nekaj dni.
“Naj tako zabija do konca sezone, res mu gre odlično. Ko zabija v seriji, je razumljivo vsakemu nogometašu samozavest na visoki ravni. Žan iz dneva v dan potrjuje, da je zelo dober napadalec, pred katerim je nedvomo velika kariera. Sem še v fazi, ko se spoznavam s soigralci. Tudi z Žanom. So pa prvi vtisi res dobri in se veselim naslednjih izzivov.”

Nova skupna naloga v nedeljo. V štajerskem derbiju, ki se bo v Ljudskem vrtu začel ob 15. uri.
“Vedeli smo, da bo po derbiju zahtevna tekma v Domžalah. Škoda, da nismo uspeli zmagati, a smo se ob spoznanju, da je že v nedeljo naslednja preizkušnja, takoj usmerili k pripravam na Celje. Ostajamo v pozitivnem obdobju. Zmagovita serija je prekinjena, zdaj imamo priložnost, da začnemo novo in znova osvojimo tri točke. Čaka nas trd boj, Celje ima kakovostno ekipo, toda želimo narediti nov korak naprej v boju za vrh.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
63
Maribor
48
Celje
47
Luka Koper
43
Domžale
42
DNŠ Mura
41
Bravo
27
Radomlje
26
Gorica
22
Tabor Sežana
20