Članek
Pogled s klopi na uspešno opravljeno nalogo in brezhibno zmago proti Celju
NADZOR OD PRVE DO ZADNJE MINUTE
Mihael Mikić je vodil moštvo po sodelovanju z Damirjem Krznarjem pri pripravi tekme
Foto: Grega Wernig
Nedeljski popoldanski termin nam ustreza: po derbiju slavili tudi v štajerskem derbiju. Prvi del naloge je moštvo opravilo s hitrim vodstvom po zadetku Ivana Brnića v 4. minuti, nato pa je Žan Vipotnik poskrbel za potrditev zmage in nadaljevanje golgeterske serije. Mrežo je zatresel še na sedmi zaporedni tekmi, skupaj štirinajstič v letošnjem prvenstvu. Moštvo je do 13. prvenstvene zmage popeljal Mihael Mikić, saj je moral Damir Krznar zaradi dveh rumenih kartonov spremljati dvoboj s tribune.

“Odlična tekma, moram čestitati fantom in strokovnemu štabu, ki je pripravil načrt. Izkoristili smo prvo in tudi drugo priložnost, s tem dobili zanesljivost, veter v hrbet, da smo lahko kombinirali in natančno izpolnjevali, kar smo pripravili za tekmo. Imeli smo nadzor vseh 90 minut, tekmecem nismo dovolili nobene priložnosti. Zapretili so le enkrat po kotu, ko je Jug odlično ubranil. Visoko smo stali, dobro kombinirali, onemogočali celjske poskuse in povsem zasluženo zmagali,” je povzel vtise o tekmi Mihael Mikić.

“Vse smo se temeljito dogovorili med pripravami v preteklih dneh, fantje so imeli vsa navodila. Damir je spremljal dogajanja s tribune, slišali smo se med polčasom glede določenih zadev. Tekma je šla po želenem scenariju, ekipa je dobro opravila še eno nalogo in res smo uspešno odprli spomladanski del sezone. Štiri tekme, deset točk in z dodatno spodbudo se usmerjamo h gostovanju pri Muri.”

Edini madež ob brezhibni tekmi, edino nedeljsko neprijetnost je pomenila poškodba Gregorja Sikoška.
“To nam je pokvarilo veselje v slačilnici. Vsi vemo, kaj Sikošek pomeni za našo igro, za moštvo nasploh. Ne samo v klubu, pomemben član je tudi v slovenski reprezentanci. Vsi skupaj pa ohranjamo optimizem in upamo, da poškodba ni tako huda. Počakati moramo na dodatne preiskave. Moramo pa nekaj besed nameniti tudi igralcem, ki so vstopili s klopi. S takšnim pristopom in dobrim treningom bo prišla priložnost. Potem je samo pomembno imeti pravšnji odziv, ko dobiš priložnost, kar so fantje izrazili v pravi meri.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
63
Maribor
48
Celje
47
Luka Koper
43
Domžale
42
DNŠ Mura
41
Bravo
27
Radomlje
26
Gorica
22
Tabor Sežana
20