Članek
Diagnoza je znana: 29-letnega branilca čaka operativni poseg, spomladi in poleti brez nogometa
POL LETA BREZ SIKOŠKA
Foto: Grega Wernig
Prvotne domneve so se uresničile. Žal tudi tiste najbolj črnoglede. Osmoljenec nedeljskega dvoboja s Celjem je postal osmoljenec leta: Gregor Sikošek je zaradi poškodbe kolena že zaključil spomladanski del, manjkal pa bo tudi v uvodnem delu sezone 2023/24.

Dodatne preiskave so razkrile, da bo 29-letni branilec izpustil klubske in reprezentančne tekme v prihodnjih mesecih. “Gre za poškodbo sprednje križne vezi in notranjega meniskusa. Potrebna bo operacija, ki bo zahtevala daljše mirovanje. Gregor Sikošek bo z igrišč odsoten predvidoma šest mesecev,” je pojasnil dr. Matjaž Vogrin, vodja zdravniške službe NK Maribor.

Gregor Sikošek se je že v trenutku, ko je obležal na igrišču, zavedal, da se ne obeta nič dobrega. Po uresničitvi črnega scenarija je dejal: “Zdaj je, kar je. Ni prijetno, težko se je sprijazniti s takšno novico. Slab občutek sem imel že ob odhodu z igrišča, takoj sem vedel, da bo poškodba najbrž hujše narave, a sem seveda upal na najboljše. Pregled je pokazal, da me čaka operativni poseg. Moram se soočiti z dolgim premorom, vmes pa bodo misli usmerjene k uspešnem okrevanju. Trdo bom delal in upošteval vsa navodila zdravstvene službe. Vse z namenom, da bi se čim prej vrnil, v prihodnjih tekmah pa bom med najbolj gorečimi navijači in moštvu želim zmagovito nadaljevanje sezone.”

Drži se, Siko!
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
63
Maribor
48
Celje
47
Luka Koper
43
Domžale
42
DNŠ Mura
41
Bravo
27
Radomlje
26
Gorica
22
Tabor Sežana
20