Članek
S trenerjem o poškodbi Sikoška, načrtu z novima rešitvama na levi strani in pripravah na dvoboj z Muro
NAJTEŽJE BO PONAVLJATI
Foto: Grega Wernig
Po uspešni nedelji priprave na naslednji nedeljski izziv. Sledi gostovanje v Fazaneriji, z dvobojem, ki vedno prinaša dodaten naboj in prijetno podobo polnih ali skoraj polnih tribun.

“Glede na naporen ritem, ko smo imeli v sedmih dneh tri zelo zahtevne tekme, smo fantom namenili dva prosta dneva. Uspešen teden je za nami, obžalujemo, da nismo zmagali tudi v Domžalah. Ampak okej, nadaljujemo po svoji poti. Zdaj je pred nami tisto, kar je najtežje. Ponavljati takšne predstave. Čaka nas naslednji izziv, Mura z novim trenerjem, kar vedno prinaša novo energijo in nove zamisli. Zaradi spremembe na klopi se bo težje pripraviti na tekmo, a se bomo zato osredotočili nase. Na zadeve, ki jih želimo popraviti v igri in poskrbeti, da bi nadaljevali z zbiranjem točk,” v pričakovanju tekme z Muro Damir Krznar.

Nov teden je zaznamovala neprijetna novica, vmes smo doživeli velik udarec. Gregor Sikošek bo zaradi poškodbe med dvobojem s Celjem v prihodnjih mesecih v oskrbi zdavniške službe in le med gledalci.
“Zelo mi je žal, takoj po potrditvi diagnoze sem bil precej nejevoljen. Kot trener, ki spremlja in ga skrbi stanje celotne ekipe, se zavedam, da gre nedvomno za velik primanjkljaj. Odsotnost Sikoška se bo zelo poznala, zavedam se, da bo moštvo pretrpelo precejšnjo izgubo, še bolj pa mi je žal njega kot posameznika. Gre za fanta, ki je vedno na stotih odstotkih, na vsakem treningu na visokih obratih. Morda se mu je to zgodilo ravno zato, ker je tako požrtovalen in se v tolikšni meri razdaja za ekipo. Toda Siko in mi vsi skupaj se moramo sprijazniti z neprijetno situacijo, ne moremo časa zavrteti nazaj ali spremeniti česarkoli. Vem, da je pred njim več mesecev okrevanja in trdega dela. Ne bo mu lahko, a mu bomo v oporo vsi v klubu v celotnem obdobju, da ga spodbujamo med dolgotrajnim procesom vrnitve na igrišče. Izguba bo dvojna, manjkal bo nam, a tudi slovenski reprezentanci. Ker ga dobro poznam, pa verjamem, da se bo vrnil še močnejši.”

Trener je že pripravil načrt za novonastalo situacijo, z dvema rešitvama ob levi stranski črti.
"Guerrico je že v jesenskem delu pokazal, da je enakovreden Sikošku. Vsak ima v nekaterih delih igre določene prednosti, izkoristili bomo tiste značilnosti, ki jih ima Nacho. Je pa na treh rumenih kartonih, tako da mu preti nevarnost, da bo izpustil katero izmed naslednjih tekem. Vendar je tukaj tudi Šoštarič Karič, ki se enako uspešno znajde v vlogi bočnega igralca kot na štoperskem položaju, tako da ni razlogov za preplah. Sikošek nam bo manjkal tudi kot oseba, pomemben povezovalni član v slačilnici. Moramo ga nadoknaditi na igrišču, imamo pa dve zelo dobri rešitvi in se bomo prilagodili.”

Poseči bo treba po še eni spremembi v začetni enajsterici, saj bo zaradi štirih rumenih kartonov manjkal Marko Tolić. Imamo pa ob negativnih tudi pozitivno novico - vrača se Josip Iličić.
“Nikakor nam ne uspeva združiti Iličića in Tolića. Sprva je bil Tolić poškodovan in je igral Iličić. Potem je bil Jojo kaznovan in se je vrnil Tolić, ki ga zdaj ne bo, a bomo kmalu dočakali tudi ta dan. Veseli vrnitev Iličića, ki nam prinaša nove rešitve v igri. Tudi preostali igralci so v dobrem stanju. Vstopamo v serijo zaporednih tekem, ko bodo potrebne tudi določene rotacije. Toda zdaj velja popolna osredotočenost le na dvoboj z Muro. Imamo dovolj razpoloženih posameznikov in storili bomo vse, da še z eno dobro izvedbo na igrišču uresničimo naslednji cilj.”

32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
63
Maribor
48
Celje
47
Luka Koper
43
Domžale
42
DNŠ Mura
41
Bravo
27
Radomlje
26
Gorica
22
Tabor Sežana
20