Članek
Sobotni dvojni program na umetni travi v Ljudskem vrtu
ZA NOVE KORAKE NAPREJ NA RAZVOJNI POTI
Foto: Grega Wernig
Po uspešni premieri v Novi Gorici še otvoritev tekmovalnega programa mlajših selekcij na domačem igrišču. Tokrat s sobotnim dvojnim programom na umetni travi v Ljudskem vrtu. Naslednji tekmec Kalcer Radomlje. Selekciji U17 se bosta pomerili ob 12.30, mladinski dvoboj 17. prvenstvenega kroga bo ob 15. uri.

“Zimski premor je bil dolg. Odigrali smo precej mednarodnih pripravljalnih tekem, a seveda fantje najraje igrajo za točke. Veselili smo se prve tekme, ki je vedno določena neznanka. Fantje so se dobro pripravili, odlično delovali na igrišču in zasluženo zmagali. Podaljšali smo pozitiven niz iz jesenskega dela, bili uspešni tudi na mednarodni ravni. Vabljeni smo na številne turnirje, veliko oglednikov spremlja naše tekme in verjamem, da bomo tudi v prihodnje nadaljevali po začrtani poti,” v pričakovanju naslednjih izzivov trener selekcije U19 Danijel Širec.

V primerjavi z jesenskim delom je bilo nekaj kadrovskih sprememb, toda cilji ostajajo nespremenjeni.
“Nekaj fantov nas je zapustilo, predvsem v smeri Murske Sobote, nekateri so odšli tudi v Celje. Delamo s tistimi, ki želijo biti tukaj. Imamo veliko kakovosti in nadarjenosti v vseh selekcijah. Opazen je ustrezen motiv, ob velikih obremenitvah fantje tukaj preživljajo precej časa. Tukaj so šolske obveznosti, matura, prisotnega je veliko odrekanja in si res zaslužijo pohvale za prizadevnost. Kar je najbolj pomembno, je ustrezen nogometni razvoj. Tukaj smo naredili velik korak naprej, na različnih področjih. Čim večje število igralcev želimo pripraviti na zahteve članskega nogometa, nekateri, ki so že bili priključeni k članom, so pokazali, da so lahko na želeni ravni. Imamo kar nekaj obetavnih fantov, ki resno trkajo na vrata članskega nogometa in s skupnimi močmi bomo poskrbeli, da bo potencial izražen na ustrezen način.”

Vrstni red v 1. SML: Ilirija Extra-Lux 34 točk, Maribor 31, Kalcer Radomlje in Nova KBM Aluminij po 29, Olimpija 25, Bravo, Koper in A2S Celje po 23.

Vrstni red v 1. SKL: Olimpija in Bravo Nova KBM po 39, A2S Celje 36, Maribor in Brinje Grosuplje po 29, Ilirija Extra-Lux 24, Koper in Krka po 22.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
63
Maribor
48
Celje
47
Luka Koper
43
Domžale
42
DNŠ Mura
41
Bravo
27
Radomlje
26
Gorica
22
Tabor Sežana
20