Članek
Pred nedeljskim dvobojem z Muro v Murski Soboti (začetek ob 15. uri)
NE ŽELIMO SE VEČ SPUSTITI NIŽJE
Foto: Grega Wernig
Otvoritev marčevskega programa, vstopamo v intenzivno obdobje. 13 dni, 5 tekem. Prvih 90 minut v marcu v Murski Soboti, zaključni del priprav poteka po predvidenem načrtu.

“Pred nami je tekma, ki bo pomenila velik izziv. Po menjavi trenerja se ob novem vodstvu igralci vedno prebudijo, vsak vidi svojo priložnost. V tem pogledu gre za zahtevno preizkušnjo zaradi spremembe na klopi pri Muri, a tudi zaradi taktičnih razlogov, saj bo nekoliko težje predvideti, kakšen bo njihov načrt. Toda tudi mi smo pripravili določene popravke v preteklih dneh in želimo videti, kakšen bo odziv. Odpiramo novo poglavje, z igranjem brez Sikoška, nadomestiti moramo tudi odsotnost kaznovanega Tolića. Bomo pa veliko pridobili z vrnitvijo Iličića. Oddelal je mini cikel priprav med vmesno odsotnostjo, zelo zavzeto opravil vse treninge, bil popolnoma osredotočen med zaključnim delom priprav, ko smo se že usmerili k taktičnemu delu. Usmerja fante, vodi ekipo in verjamem, da bo prispevel delež tudi na igrišču,” v napovedniku nedeljskega dvoboja v Fazaneriji poudarja Damir Krznar.

Deset osvojenih točk v uvodnih štirih krogih je prineslo potrditev postavljenih temeljev med zimskimi pripravami, nadaljujemo še z večjo zagnanostjo. Sven Šoštarič Karič o utripu slačilnice: “Ta teden je bil namenjen nam, za odpravljanje določenih pomanjkljivosti. Posvetili smo se zadevam glede postavitve na igrišču in dobro izkoristili čas. Potrebna bo ustrezna miselna pripravljenost. Vemo, kje smo zdaj in česa smo sposobni. Za nami je serija dobrih predstav, povzpeli smo se na drugo mesto in se več ne nameravamo spustiti nižje.”

Sledi serija zaporednih tekem, ko bo veljala popolna osredotočenost. Najprej pa prvo dejanje: Mura, ki po spremembi na klopi išče nove motive.
“Vsako gostovanje v Murski Soboti je zahtevno. Ne glede na trenutno stanje na lestvici ali zadnje rezultate ima Mura zelo dobro ekipo in bo do konca sezone prišla na višja mesta. Zdaj po menjavi trenerja bodo imeli še dodaten motiv, novo energijo. V kratkem času ne gre popraviti zadev, a bomo zaradi določenih novosti v igri tekmecev zagotovo morali biti še bolj pozorni. Skušali bomo ohraniti mrežo nedotaknjeno, kar nam v zadnjem času dobro uspeva. Med jesenskim delom nas je dolgo spremljala smola, tudi ob dobri postavitvi nam je včasih žoga po spletu okoliščin šla v mrežo. Zdaj pa nam je ob dobri formi celotne ekipe, ko Jug odlično brani in smo še izboljšali povezanost v igri, steklo. Težko je reči, kaj je drugače, saj smo počeli vse na enak način že prej, a smo zdaj res v dobri fazi, kar želimo potrditi še z eno uspešno predstavo in novimi točkami.”

Sezono, žal, nadaljujemo brez poškodovanega Gregorja Sikoška. Zato bo v prihodnje Sven imel drugačne zadolžitve, na štoperskem položaju, a tudi na položaju levega bočnega igralca.
“O tem bo odločal trener. Sprejemam obe vlogi, v obeh se dobro znajdem. Zame je pomembno le, da igram in skušam storiti vse, da na najboljši način pripomorem ekipi. Kakršnekoli zadolžitve bom imel, je obrobnega pomena, le da bo dobro za ekipo.”

Krog št. 25, nedelja, ob 15.00: Mura - Maribor.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
63
Maribor
48
Celje
47
Luka Koper
43
Domžale
42
DNŠ Mura
41
Bravo
27
Radomlje
26
Gorica
22
Tabor Sežana
20