Članek
Pogled s klopi na tekmo s preveč napakami...
SLAB DAN, KI SE NE SME PONOVITI
Foto: Grega Wernig
Vsaka serija se enkrat konča. Vijol’čna se je, žal, po desetih prvenstvenih tekmah v Murski Soboti, s prvim porazom po lanskem 22. oktobru…

“Žal si nismo zaslužili več od tega poraza, preprosto smo prespali celotno tekmo. Nič nam ni šlo od nog, naredili smo toliko tehničnih napak kot na prejšnjih petih tekmah skupaj. Če bi po prikazanem na tej tekmi zmagali ali igrali neodločeno, bi bilo nezasluženo,” ni mogel skriti razočaranja ob videnem v Fazaneriji Damir Krznar.

“Nismo uspeli priti do naše povezane igre. Mura nas je zvlekla na njihovo polovico igrišča, to nam je prej v večini primerov ustrezalo. Ko smo zanesljivi pri podajah, zasenčimo ekipo, ki nas tako čaka. Tokrat se je zgodilo prav obratno. Naše napačne podaje so presekali in šli v protinapade ter polprotinapade, iz katerih so nam povzročili preveč težav, zabili gol. Nato drugega iz prekinitve. Privoščili smo si preveč nerazumljivih napak, nismo bili pravi, toda verjamemo, da je bil to samo slab dan. Skupaj z ekipo moramo pokazati že v sredo na pokalni tekmi v Velenju in potem v soboto ob nadaljevanju prvenstva, da je res šlo za en slab dan, ki pa se ne sme ponoviti.”

Med iskanjem poti do prebujenja, zasuka v igri je domačo mrežo zatresel Martin Milec, kar pa je zadostovalo le za vmesno izenačenje. Na drugi strani je za odločilni potezi poskrbel Mirlind Daku.
“Vrnil se je na tisto pot, na kateri je bil. Nov trener prinese novo energijo in prebudil se je tudi Daku. Žal ob nepravem času. Ob razočaranju nad lastno predstavo ne smemo pozabiti čestitati Muri na zasluženi zmagi. Zaradi spremembe na njihovi klopi smo pričakovali ta pozitiven naboj, ki pa je pri nas manjkal. Mura je relativno lahko prišla do zmage po lastni, a tudi po naši zaslugi. Naredili smo namreč občutno preveč tehničnih napak, te neizsiljene napake pa prinesejo nestabilnost in posledično so naslednje odločitve slabe, kar privede do melanholičnosti. Manjkalo nam je razpoloženih posameznikov, ki bi oddelali tekmo na višji ravni in potegnili ostale za seboj. V končnici smo šli v tveganje, a to ni bilo opazno na pravi način. Ko smo dodali še enega napadalca, smo namesto bolj neposredno proti vratom iz podaje šli nazaj v sredino. Pohvale si zasluži Rafiu, ki je želel prevzeti odgovornost in je prinesel energijo. Gledano v celoti pa smo pokazali premalo, da bi se razpletlo drugače.”

Po razpletu 25. kroga zaostanek za vodilnimi zdaj znaša 17 točk.
“Prvenstvo še traja, pred nami je še veliko tekem, raznovrstnih izzivov. Kot sem rekel fantom v slačilnici, bil je naš slab dan. Ne oziramo se na Olimpijo, ukvarjati se moramo s seboj in zdaj potrebujemo pravšnji odziv.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
63
Maribor
48
Celje
47
Luka Koper
43
Domžale
42
DNŠ Mura
41
Bravo
27
Radomlje
26
Gorica
22
Tabor Sežana
20