Članek
Jan Repas po prekinitvi serije neporaženosti o novem izzivu
Z USPEŠNO SREDO ODMISLITI NEDELJO
Foto: Grega Wernig
Po manj prijetni nedelji v Murski Soboti v nov teden z namenom, da obrnemo nov list in se vrnemo na stare tirnice.

Jan Repas o dvoboju z Muro: “Vsi se strinjamo, da je šlo za zelo slabo tekmo z naše strani, na kateri smo igrali na neprimerno nižji ravni kot na prejšnjih. Slabo smo začeli, vsak je naredil kakšno napako. Postali smo nemirni in nismo več uspeli v nadaljevanju strniti vrst. Mura nam je zožila prostor skozi sredino, boljše bi morali iskati rešitve, vendar neuspešno.”

Vijol'čno obdobje je trajalo od 22. oktobra, med zaporednimi dobrimi predstavami smo skupaj z vmesno pokalno preizkušnjo nanizali enajst tekem, ko nismo šli z igrišča sklonjenih glav.
“Škoda, da smo prekinili niz neporaženosti, a smo si povsem sami krivi za poraz. Predvsem v prvem polčasu smo šli iz napake v napake in bili kaznovani. Vemo, da s prihodom novega trenerja pride nova energija. Pričakovali smo trden blok in protinapade z njihove strani. Vedeli smo, kako bo igrala Mura, a smo imeli preveč težav pri organizaciji igre.”

Ali je boj za prvo mesto po razpletu 25. kroga izgubljen?
“Morda se lahko zgodi še kakšen čudež, ne bomo se predali. Dogovorili smo se, da se ne oziramo na druge, niti na Olimpijo. Osredotočili smo se na lastne predstave in glede na serijo, ki smo jo imeli od oktobra, nam je dobro uspevalo. Da smo se vrnili praznih rok iz Murske Sobote, so bile tokrat krive predvsem naše napake.”

Zdaj je pomemben dober odziv takoj na naslednji tekmi.
“Po porazu je dobro, ko si tekme takoj sledijo ena za drugo. Z zmago na naslednji bomo pozabili prejšnjo izkušnjo, strniti moramo vrste in se osredotočiti na pokalno sredo. Vemo, da o napredovanju odloča ena tekma, zato bo v Velenju v mislih le čim boljša predstava, ki bi nam omogočila uvrstitev v četrtfinale.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
63
Maribor
48
Celje
47
Luka Koper
43
Domžale
42
DNŠ Mura
41
Bravo
27
Radomlje
26
Gorica
22
Tabor Sežana
20