Članek
Trenerjev napovednik pokalnega obračuna v Velenju (sreda, 15.00)
V SLABEM TUDI NEKAJ DOBREGA
Foto: Grega Wernig
Preklop z ligaškega na pokalno tekmovanje. Naslednje poglavje: boj za četrtfinale. Po dveh preizkušnjah v jesenskem delu sezone na domačem igrišču (Marles hiše, Krka) tokrat prvič na gostovanje. Dvoboj z Rudarjem bo v Velenju v sredo, z začetkom ob 15. uri. O napredovanju odloča ena tekma.

“Pokal zaradi svoje specifičnosti zahteva dolžno pozornost, odloča le ena tekma. Potrebujemo ustrezno mero zagnanosti in resnosti, da premagamo naslednjo oviro. Razloge za previdnost imamo v vsaki državi, pogosto nižjeligaši pridejo daleč v pokalnem tekmovanju. Ponekod tudi do polfinala in finala. Zavedamo se, da so presenečenja vedno mogoča, toda zahtevamo popolno zbranost, saj so naši cilji najvišji,” v napovedniku pokalnega obračuna Damir Krznar.

Med jesenskim delom se je v pokalnem tekmovanju poseglo po določenih rotacijah, kakšen bo načrt za dvoboj z velenjskim drugoligašem?
“Glede na to, da imamo serijo zaporednih tekem do reprezentančnega premora, potrebujemo širši kader. Nedvomno bomo glede na tekmo z Muro naredili kakšno spremembo, a ne preveč. Nedeljski poraz je tudi v tem primeru nekoliko spremenil načrt, v primeru zmage bi zamenjali več igralcev. Tudi to je svojevrstno sporočilo igralcem, da je pomen tekme enak prvenstvenim. Opravljena je temeljita analiza tekmecev, njihovih prekinitev. Velja popolna osredotočenost le na sredino tekmo. Najdlje, kar gledamo, je proti Rudarju.”

Kdo bo med vratnicama?
“Dilema je Jug ali Bergsen. Končna potrditev, kdo bo branil, sledi po zadnjem treningu.”

Dolgo nismo pričakovali naslednje tekme po porazu, trener je v tem poiskal nove motive za nadaljevanje sezone.
“Redki so bili na želeni ravni, preveč je bilo neizsiljenih napak. Mura nas je premagala z našim orožjem, s trdnim blokom, organizirano obrambo in hitro tranzicijo. Nikdar ni prijetno izgubiti, lahko pa vzameš določena koristna spoznanja tudi iz slabe izkušnje. Ne gre pričakovati, da bo šlo vse smo od sebe, ker smo Maribor in smo imeli dolgo serijo neporaženosti ter dobrih rezultatov. Moramo biti 100-odstotni prav na vsaki tekmi, kar je ekipa dojela. Vedno je v slabem tudi nekaj dobrega. Če je kaj dobrega s tekme proti Muri, je spoznanje, da ne moremo do uspehov na lepoto v igri in na grb. Ampak le z bojevitostjo vseh 90 minut.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
63
Maribor
48
Celje
47
Luka Koper
43
Domžale
42
DNŠ Mura
41
Bravo
27
Radomlje
26
Gorica
22
Tabor Sežana
20