Članek
Trenerjev pogled na pokalno sredo
POMEMBNO JE BILO LE NAPREDOVANJE
Foto: Grega Wernig
Pokalni obračun v Velenju po želenem scenariju. Potrditev vozovnice v četrtfinale s prepričljivo zmago in zdaj znova preklop nazaj k ligaškemu tekmovanju. Kako naprej v boju za pokalno trofejo, bomo izvedeli prihodnji teden. Žreb četrtfinalnih parov bo v torek, 14. marca.

“Kar je najpomembnejše, smo uresničili. Zagotovili smo si napredovanje, dokaj prepričljivo. Ni bilo dovolj prepričljivo le v delih prvega polčasa, ko nismo bili zadovoljni z obrambno postavitvijo. Faza napada je bila na ustrezni ravni, zadeli smo vratnico, imeli obetavne priložnosti. Po mnenju s klopi smo pustili moštvu Rudarja preveč prostora in bi nas lahko kaznovali ter bi lahko z negotovostjo vstopili v 2. polčas, kar nikdar ni lahko. Toda uspeli smo zabiti gol pred odmorom, nato je bilo vse odločeno. Noge so se sprostile, imeli smo več rešitev v igri. Bilo je nekaj lekcij v slačilnici in smo postali resnejši v obrambi. Ko si dober v obrambi, pa imaš tudi več priložnosti za napad,” je potegnil črto pod velenjsko izkušnjo Damir Krznar.

Tokrat je trener posegel po manj rotacijah v primerjavi s prvima pokalnima preizkušnjama v jesenskem delu.
“Opravili smo tri, štiri menjave, za katere smo menili, da so nujne. Tudi v drugem polčasu smo namenili priložnost branilcema, ki sta v dosedanjem delu manj igrala. Uskoković le enkrat, Mitrović sploh ne. Zato je bil namen dvoboja v Velenju, da vračamo v tekmovalni ritem tudi igralce, ki so doslej igrali manj, a bodo zelo pomembni v nadaljevanju sezone.”

Pokalnih 90 minut pa bo dolgo pomnil predvsem Marcel Lorber, ki je pri osemnajstih dočakal premiero v članski konkurenci in takoj prispeval delež z asistenco. Po njegovem predložku je Žan Vipotnik zadel za vmesno povišanje vodstva na 2:0.
“Vemo, kaj lahko pričakujemo od njega. Njegova uspešna predstava za nas ni presenečenje. Že med pripravami v Turčiji je Lorber potrdil nadarjenost in svojo kakovost. Vmes smo ga prepustili selekciji U19, prehajal bo med mladinsko in člansko ekipo, da ohranja samozavest, hkrati pa pridobiva nove, dragocene izkušnje. Zagotovo bo v naših načrtih tudi v prihodnje in verjamem, da bo v nadaljevanju spomladanskega dela znova dobil priložnost.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
63
Maribor
48
Celje
47
Luka Koper
43
Domžale
42
DNŠ Mura
41
Bravo
27
Radomlje
26
Gorica
22
Tabor Sežana
20