Članek
Marko Tolić ob preklopu s pokalnega nazaj k novemu prvenstvenemu izzivu
POSKRBETI ZA NOVO SERIJO
Foto: Grega Wernig
“Kot smo se pogovarjali v slačilnici, je bilo najlepše spoznanje po tisti zgodbi z Muro, da je že čez tri dni na sporedu nova tekma, ko se lahko oddolžimo in pokažemo, da je šlo le za slab dan,” poudarja Marko Tolić po uspešni velenjski misiji.

Pokalno tekmovanje prehaja v zaključno fazo, v Velenju smo potrdili vozovnico v četrtfinale.
“Gre za tisto sicer že obrabljeno frazo, ki pa se je znova izkazala za resnično. Najpomembnejše je napredovanje in da tekma mine brez poškodb. Končala se je z visoko, zasluženo zmago. Čeprav je treba priznati, da so nogometaši Rudarja imeli nekatere priložnosti, je naša mreža ostala nedotaknjena. Ni nas toliko presenetil Rudar, kot smo imeli težave z igralno površino, ki ni omogočala povezane igre. Hkrati nismo bili pravi v dvobojih, v tekaškem delu, toda dovolj dobro smo se odzvali, bili učinkoviti in privedli tekmo do želenega razpleta.”

Takoj pa je sledil preklop k novim prvenstvenim izzivom, v soboto gostimo Sežančane, ki so še neporaženi v spomladanskem delu ligaškega tekmovanja.
“Veseli, da se je v sredo končalo po željah, se pa zavedamo, da ni časa za počitek ali predolgo razmišljanje o prejšnjem dvoboju. Že v soboto nas čaka Tabor in gremo po nove točke. Ekipa iz Sežane ima v spomladanskem delu povsem drugačno podobo in nameniti ji moramo dolžno pozornost. Toda po porazu poti Muri se želimo vrniti na zmagovite tirnice tudi v prvenstvu. Do prekinitve serije smo dosegli veliko pomembnih zmag. Gremo odločno naprej, po zmago, v boj za evropske vozovnice, še vedno pa se nismo predali v boju za naslov in želimo poskrbeti za novo zmagovito serijo.”

Vrnitev v Ljudski vrt pomeni vrnitev tudi za strelca petih zadetkov v letošnjem prvenstvu v boj za nove točke.
“Poškodba sredi priprav z zvinom gležnja me je vrgla iz tira ob najbolj neprimernem trenutku. Potem sem, razumljivo, potreboval nekaj časa, da nadoknadim zamujeno. Vmes sem izpustil še dvoboj z Muro zaradi kazni in zelo koristnih je bilo zame teh 90 minut v Velenju. Dobro se počutim, zdrav sem in veseli me, da ostajamo v ritmu zaporednih tekem, ki jih imamo nogometaši najraje.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
63
Maribor
48
Celje
47
Luka Koper
43
Domžale
42
DNŠ Mura
41
Bravo
27
Radomlje
26
Gorica
22
Tabor Sežana
20