Članek
Napovednik kroga št. 26: Damir Krznar in Ignacio Guerrico pred sobotnim dvobojem v Ljudskem vrtu (17.30)
DOBRODOŠLO OPOZORILO
Foto: Grega Wernig
Opravljen še zadnji trening, velja popolna usmeritev k sobotni tekmi. Znova v ligaške tirnice z željo po začetku nove zmagovite serije.

“Nadaljujemo intenzivno obdobje, s številnimi zaporednimi tekmami. Hitro je bilo treba preusmeriti osredotočenost na prvenstvo. Čaka nas dvoboj z ekipo, ki je v spomladanskem delu še neporažena in je z dobrimi rezultati dobila novo energijo. Tekme, v kateri nam ustreza le zmaga, se moramo lotiti s popolno resnostjo. Kar se je zgodilo vmes med pokalno preizkušnjo v sredo, ko so si tekmeci priigrali nekaj obetavnih situacij, se ne sme v soboto. Bilo je dobrodošlo opozorilo,” ob zaključku priprav na tekmo 26. kroga Damir Krznar.

Kakšne so zadnje kadrovske novice?
Antolin je zbolel, zaradi vročine ne bo pri močeh za sobotno tekmo. Imamo na voljo tri rešitve, koga bomo izbrali, bo odvisno od predvidenega načina igre. Morda bomo posegli tudi po spremembi igralnega sistema. Ko je na nasprotni strani tekmec v nizkem bloku, bo treba dobro presoditi in izbrati najustreznejšo rešitev. Tabor je v dosedanjih tekmah pokazal, da lahko vsakomur zagreni življenje.”

Po uspešni prvi in v pričakovanju druge tekme v tednu Ignacio Guerrico: “Dosegli smo, kar smo morali. Pomembno se je bilo dobro odzvati in spremeniti občutke po tisti tekmi proti Muri, zato je imela ta pokalna sreda dodatno težo. Pomembno je bilo napredovanje v pokalnem tekmovanju tudi za utrditev samozavesti, zdaj pa smo popolnoma osredotočeni na dvoboj s Sežančani. Izkoristiti želimo priložnost, da pridemo do novih točk, se utrdimo na drugem mestu in skušamo zmanjšati zaostanek za Olimpijo. Borili se bomo za naslov, dokler imamo možnosti. S prepričanjem, da zmoremo. Tabor je boljši kot v jesenskem delu, toda odločilna bo naša predstava. Ko opravimo naše naloge na najboljši način, smo težko premagljivi.”

Po poškodbi Gregorja Sikoška ima Nacho še pomembnejšo vlogo v moštvu.
“Obžalujemo vsi skupaj zaradi poškodbe. Sikošek je eden najizkušenejših v ekipi, vpliven na igrišču in v slačilnici. Manjkal nam bo, žal se je zgodila tista druga, neprijetna plat nogometa. Bil sem pripravljen že prej za 5, 10 ali 20 minut igre, zdaj za 90 in drugačno vlogo. Skušal bom prispevati svoj delež in pomagati moštvu, mi pa je neizmerno žal zaradi Gregorjeve poškodbe.”

Maribor – CB24 Tabor Sežana. Ljudski vrt, sobota, ob 17.30.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
63
Maribor
48
Celje
47
Luka Koper
43
Domžale
42
DNŠ Mura
41
Bravo
27
Radomlje
26
Gorica
22
Tabor Sežana
20