Članek
Trenerjev pogled na izgubljeni točki proti moštvu iz Sežane
MANJKATA TOČKI, ŽELJA NI
Denis Alijagić v debitantskem nastopu
Foto: Grega Wernig
Sežanska obramba je vzdržala, Tabor ostaja tudi po gostovanju v Ljudskem vrtu edina ekipa, ki je v spomladanskem delu še neporažena. Po številnih poskusih, predvsem v drugem polčasu, delitev točk.

“V takšni tekmi in po prikazanem običajno pride zmaga. Tokrat se to ni zgodilo, kar pa ne zmanjšuje občutka, da moram čestitati ekipi na volji, želji, prizadevnosti, celotni izvedbi. Manjkata točki, to je težava. Maribor, razumljivo, ne more biti zadovoljen s točko proti Taboru na domačem igrišču. Lahko pa smo zadovoljni z igro. Tabor ostaja edina ekipa, ki je v spomladanskem delu še neporažena, kar ni naključje,” je po razpletu sobotnega dvoboja poudaril Damir Krznar.

Videli smo različno podobo moštva, z umirjenim prvim in aktivnejšim drugim polčasom.
“V prvem polčasu smo imeli dober nadzor igre, a smo bili predaleč od vrat. Manjkali so konkretnejši prihodi do zaključkov. Priprava napada je bila na zadovoljivi ravni, potrpežljivost, načrt igre tudi, a smo bili preprosto predaleč. Uspeli smo premakniti nekoliko bližje v nadaljevanju tekme. Ko se je Tabor branil še nižje, smo uspeli priti do priložnosti. Iz našega pritiska smo šli v zaostanek, nato ni bilo lahko nadaljevati. Pomembno je, da smo ostali vztrajni, sledili načrtu in si priigrali številne priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene.”

Odsotnost Žana Vipotnika se je izkazala kot velik primanjkljaj.
“Videli smo, da nam igralec takšnega kova manjka. Ne morem se otresti občutka, da bi z njim bilo lažje in bi slavili. Toda Vipotnika trenutno ni z nami, moramo ga nadomestiti. Tokrat smo iskali notranje rezerve z Jakupovićem in Alijagićem. Oba sta bila prvič v tej vlogi, tako da ju razumem. Na razpolago smo imeli le trening in pol, da ju pripravimo. Ni se izšlo. Skušali bomo usposobiti Vipotnika za naslednjo tekmo. Če se ne bo izšlo, bomo iskali novo rešitev.”

Časa ne bo veliko, dvoboj z Bravom bo otvoritveni v 27. krogu. V sredo, z začetkom ob 13. uri.
“Treba je dvigniti glave, biti moramo pogumni in ponosni na doslej storjeno. Ostal je dober vtis kljub neprijetnem rezultatu. Ni pa časa za premor in daljše analize, hitro se tekmovanje nadaljuje. Naša naloga v tem obdobju je zelo zahtevna, saj se borimo za evropske kvalifikacije, kar prinaša veliko dogovornost, ob tem pa moramo gledati naprej, proti poletju, jeseni. Iščemo nove zadeve, nove igralce. Preizkušamo mlade, tokrat je dobil priložnost Božičković, ki je komaj izšel iz mladinskega pogona, pred tem na pokalni tekmi Lorber. Razumljivo jih ne moremo uvrstiti v ekipo po pet, šest hkrati, ampak enega po enega lahko. Božičković je upravičil zaupanje, tako da njegov primer sodi med pozitivna spoznanja sobotne tekme.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
24
Bravo
22
DNŠ Mura
18
Domžale
17
Aluminij
15
Radomlje
13
Rogaška
11