Članek
Najboljši strelec lige prvič na seznamu članskih reprezentantov
ŽAN VIPOTNIK DO NOVEGA MEJNIKA
Foto: Grega Wernig
Prvi strelec lige tudi na selektorjevem seznamu! Ob otvoritvi kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo z vijol’čnim pridihom: manjkal bo poškodovani Gregor Sikošek, a je povabilo prvič dobil Žan Vipotnik. Dvajsetletni napadalec, ki je od 2. oktobra zabil 17 golov (14 prvenstvenih in 3 v pokalnem tekmovanju), odpira novo poglavje in vstopa v krog reprezentančnih kandidatov.

Slovenska izbrana vrsta bo najprej gostovala v Kazahstanu (23. 3.), nato se bo 26. 3. v Ljubljani pomerila s selekcijo San Marina.

Po sedmih letih v nogometni šoli, ko je za mlajše selekcije v vijoličastem zadel 146-krat, se je golgeterski vzpon nadaljeval v letošnji sezoni. Vipi se je z učinkovito serijo ustalil v začetni enajsterici in dočakal nov mejnik.
"Velika čast, zelo sem vesel. Rad bi se zahvalil soigralcem, strokovnemu štabu, trenerju, ki mi je namenil priložnost za dokazovanje in mi zaupal. Brez njih tega priznanja ne bi bilo. Trenutna situacija sicer ni najboljša zame, manjkal sem na sobotni tekmi, a menim, da bo poškodba hitro odpravljena in bom še v tem tednu lahko znova pomagal moštvu ter bom prišel na zbor v ustreznem stanju. Vabilo v člansko reprezentanco mi res veliko pomeni, je največja nagrada za vsakega igralca, še posebej mladega in se veselim novega izziva. Uvrstitev na seznam reprezentančnih kandidatov pa prinaša le še dodaten motiv za nadaljnje delo, na vsakem treningu, vsaki tekmi," je strnil vtise ob vpoklicu Žan Vipotnik.

V mladi reprezentanci Antolin in Pridgar
Znan je tudi seznam kandidatov za nastop v mladi slovenski reprezentanci, ki bo v marčevskem terminu odigrali pripravljalni tekmi v Turčiji proti Slovaški (22. 3.) in Azerbajdžanu (26. 3.). Ob vpoklicu Žana Vipotnika v člansko selekcijo bosta predstavnika NK Maribor Aljaž Antolin in Samo Pridgar.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
24
Bravo
22
DNŠ Mura
18
Domžale
17
Aluminij
15
Radomlje
13
Rogaška
11