Članek
Kljub zmagi trener ni mogel in in želel skrivati nezadovoljstva
DRUGI POLČAS SE NE SME VEČ PONOVITI
Foto: Grega Wernig
Tekma različnih polčasov v Ljubljani. V prvem s popolno prevlado do vodstva s 3:0, v drugem pa neprepoznavni. Zaradi ležernosti v igri našega moštva se je zapletlo, a se ob koncu vendarle razpletlo po željah.

“Najpomembnejše je, da smo zmagali. Način, s katerim smo prišli do cilja, pa mi je izzval mešane občutke in se skušam nadzorovati pri komentarju. Odičen prvi polčas, z izjemno učinkovitostjo. Iz štirih priložnosti smo dosegli tri zadetke. Šli smo na odmor s 3:0, ko bi morali nadzorovati nadaljevanje tekme, pa smo bili po vodstvu s 3:2 neprepoznavni. To je bilo daleč od podobe, ki si jo želim kot trener. Vedno se zgodi med sezono kakšna tekma, ko ne gre povsem po načrtih, kar je razumljivo, toda Mariboru, ki je v situaciji, ko je vsaka točka zelo pomembna, se to ne sme zgoditi zaradi lastne krivde,” ni mogel in in želel skrivati nezadovoljstva Damir Krznar.

Kako si razložiti tako drugačno podobo v drugem polčasu, kaj je privedlo do tako izrazitega padca v igri?
“Vzvišenost. Nekaj, kar ni primerno Mariboru. Rekel sem igralcem v slačilnici, če Maribor želi biti, kar je, mora vsak igralec natopiti dres z znojem, drgniti zadnjico, če se lahko tako izrazim, za vsako žogo, za vsak dvoboj. Ko smo takšni, vodimo s 3:0. Ko nismo takšni in poskušamo biti všečni, smo v 0:2. Tega ne želim. Dovoljujem lepo potezo, a to se mora početi smiselno in v nasprotnikovem kazenskem prostoru. Ne spomnim pa se, da smo v drugem polčasu uspeli v tem namenu. Fantom sem ob polčasu v slačilnici rekel, da moramo iskati četrti gol. Če se bomo vrnili na igrišče s takšno miselnostjo, bomo zabili. Če se bomo le branili, bomo prejeli gol. Nismo počeli ne eno ne drugo. Nismo napadali, še bolj katastrofalno pa smo se branili in smo tekmece vrnili v življenje.”

Jezo s srede bo treba hitro preusmeriti v sobotno tekmo. Pred reprezentančnim premorom še 90 minut, z naslednjim gostovanjem pri Radomljah.
“Vzamemo le točke, druge zadeve s tekme v Ljubljani gredo v pozabo. Nekdo bo ob mojih besedah rekel, kaj pa bi ta rad, saj so osvojili tri točke. Drži, a zagotovo me je razjezil način, kako smo igrali v drugem polčasu. Z igralci sem se pogovoril, česa takšnega ne želim več videti. Čaka nas zelo zahtevna naslednja tekma, iz več razlogov. Najprej zaradi utrujenosti, saj nismo uspeli zaradi rezultatskega zapleta prej zamenjati nekaterih najbolj obremenjenih posameznikov. Gre za zadnjo tekmo pred prekinitvijo prvenstva, ko misli že začenjajo uhajati h krajšem premoru. Je pa dobrodošlo spoznanje, da se vračajo Iličić, Milec in Vipotnik. Alibijev ni. Prav zaradi tega, ker gre za zadnjo tekmo pred premorom, je treba porabiti zadnje atome moči. Samo v takšni podobi smo lahko uspešni. Ko se zanašaš le na znanje, izkušnje in grb, se ne konča dobro. Moramo imeti visoko vnemo in zmagati.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
24
Bravo
22
DNŠ Mura
18
Domžale
17
Aluminij
15
Radomlje
13
Rogaška
11