Članek
kraj
Maribor
datum
08.04.2023
stadion
Ljudski vrt Maribor
sodnik
Balažič Dejan
gledalcev
2.800
3:1
VIDEO
OCENI IGRALCE
 
 
 
 
NK Maribor
NK Luka Koper
1
Ažbe Jug
7
Rok Kronaveter
8
Marko Božić
16
Aljaž Antolin
20
Max Watson
22
Martin Milec
25
Sven Šoštarič Karič
30
Marin Laušić
40
Ignacio Guerrico
44
Marko Tolić
72
Josip Iličić
1
Golubovič Adnan
3
Pavlović Michael
5
Correia Omar
6
Vešner Tičić Luka
8
Edomwonyi Osagie Bright
10
Rudi Požeg Vancaš
15
Mittendorfer Maj
23
Kambič Luka
29
Krajinović Nikola
33
Novoselec Ivan
77
Ochieng Wilkims
 
Naslednji korak k potrditvi evropske vozovnice
MARIBOR - KOPER 3:1 (1:0)
Foto: Grega Wernig
8. 4. 2023 Maribor, Ljudski vrt. Prva Liga Telemach, 30. krog. 2800 gledalcev. Glavni sodnik: Dejan Balažič. Pomočnika: Alen Salkić (oba Ljubljana) in Davor Brezar (Kranj). Četrti sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika). VAR: Rade Obrenović (Ljubljana). AVAR: Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem). Delegat: Gojko Setnikar (Ljubljana).

NK MARIBOR: Jug, Milec, Watson, Šoštarič Karič (40' Uskoković), Guerrico, Antolin, Laušić, Božić (66' Brnić), Iličić (79' Jakupović), Kronaveter (66' Sirk), Tolić (79' Ishaq Rafiu). Klop: Bergsen, Uskoković, Žinič, Kryeziu, Božičković, Ishaq Rafiu, Brnić, Jakupović, Sirk. Trener: Damir Krznar.

KOPER: Golubovič, Kambič, Novoselec, Mittendorfer, Pavlović (55' Šimčak), Correia, Vešner Tičić (75' Bilić), Krajinović, Ochieng (55' Koderman), Požeg Vancaš (62' Benedičič), Edomwonyi. Klop: Štrassberger, Bilić, Koderman, Šimčak, Benedičič, Hrvatin, Silajdžič. Trener: Zoran Zeljković.

Strelci: 1:0 Tolić (43), 2:0 Laušić (54), 3:0 Brnić (72)

Rumeni karton: Guerrico (35), Ochieng (50)

Po potrditvi napredovanja v polfinale pokalnega tekmovanja ostajamo v Ljudskem vrtu in nadaljujemo prvenstvo s tekmo 30. kroga. Tokrat pa s precej težavami pri sestavi moštva, saj smo ostali brez Vipotnika in Repasa. V začetni enajsterici ju bosta zamenjala Kronaveter in Laušić. Ob testu na zadnjem treningu so še bile prisotne bolečine v stegenski mišici, tako da kljub prizadevanjem nista nared za nastop, bo pa med kandidati Brnić, ki po poškodbi ramena proti Primorju ni imel dodatnega zapleta. Po bolezni Mitrović še ni v tekmovalnem ritmu, ob Sikošku in Pihlerju, ki ostajata na seznamu poškodovanih, izven kadra Alijagić in vratarja Pridgar ter Zalokar. Začenjamo ob 20.15.

Vse o dogajanju v Ljudskem vrtu

1' gremo Maribor!
5' po sodelovanju s Tolićem do udarca v kazenskem prostoru Iličić, njegov poskus blokiran
16' vratnica preprečila vodstvo... Antolin je s spretnim poskusom po tleh zadel vratnico, po odbitku Kronaveter ne dovolj natančno
26' iščemo pot do mreže proti obrambno usmerjenim gostom, znova je ciljal Antolin, ob posredovanju koprskega branilca žoga čez prečko v kot
35' rumeni karton Guerrico, s prekrškom je ustavil protinapad gostov
40' menjava zaradi poškodbe: po zračnem dvoboju in udarcu v glavo ne more nadaljevati tekme Šoštarič Karič, v obrambni vrsti ga bo zamenjal Uskoković

1:0 TOLIĆ (43)
In gol smo dali... Z vztrajnostjo do vodstva: Kronaveter do Ilićića, ki je bil v dvoboju s Pavlovićem, od koprskega branilca se je žoga odbila do Tolića in sledil je prefinjen, natančen udarec po tleh v desni spodnji kot.

KONEC PRVEGA POLČASA

46' nadaljujemo z nespremenjeno enajsterico
53' Iličić z roba kazenskega prostora, na pravem mestu vratar Golubovič

2:0 LAUŠIĆ (54)
In gol smo dali, drugič... Milec kot začetnik akcije pravočasno do Kronavetra, ki je v nadaljevanju napada pripravil obetavno situacijo Laušiću in sledil je učinkovit zaključek. Laušić je zadel drugič v letošnjem prvenstvu.

59' poskus gostov, Edomwonyi je ciljal pod prečko, Jug odbil v kot
61' priložnost za Koprčane, Kambič z 18m, mimo leve vratnice
66' dvojna menjava: Božić-Brnić, Kronaveter-Sirk

3:0 BRNIĆ (72)
In gol smo dali, tretjič... Revijo golov smo nadgradili z evrogolom: za mat v treh potezah najprej Laušić na desno do Iličića, ki je takoj poslal žogo pred gol in sledil je izjemen zaključek. Brnić najprej s spretnim sprejemom, nato pa z občutkom. Žogo je usmeril v levi zgornji kot.

75' Brnić znova do zaključka, tokrat žoga po udarcu po tleh mimo leve vratnice
77' napadamo serijsko, pot do mreže je iskal tudi Milec, Golubovič je uspel ukrotiti žogo
81' naslednji v okvir vrat Jakupović, ob poskusu z roba kazenskega prostora na pravem mestu gostujoči vratar
90+4' žoga je ob predložku v kazenski prostor padla Watsonu na roko, oglasil se je VAR... Po pregledu posnetka je sodnik Balažič pokazal na belo točko...

3:1 Edomwonyi (90+4)
Vlogo izvajalca je prevzel Edomwonyi in poslal žogo v levi spodnji kot.

KONEC TEKME


32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
24
Bravo
22
DNŠ Mura
18
Domžale
17
Aluminij
15
Radomlje
13
Rogaška
11