Članek
S trenerjem po uspešnem naslednjem koraku v pokalnem tekmovanju
PRESTALI TUDI PSIHOLOŠKI TEST
Foto: Drago Wernig
Cilj izpolnjen, vozovnica v Celje potrjena. Dvoboji z drugoligaši vedno prinašajo tudi možnost presenečenj, vendar ga v zahtevnih razmerah in ob lokalnem nogometnem prazniku pred 2000 gledalci nismo dovolili. Prvi finalist pokalnega tekmovanja za sezono 2022/23 je NK Maribor. Prvič po letu 2019.

“Ne smemo pozabiti, da je to psihološka zelo zahtevna tekma, saj le ‘malo’ lahko pridobiš. Ne moremo reči, da je uvrstitev v finale majhna zadeva, toda na papirju si že vnaprej v finalu, a dejansko še nisi, saj se moraš za to močno potruditi. Na psihološkem področju so fantje opravili test. Predvsem po 0:1. Vemo, da je za nami veliko tekem, na katerih se nismo uspeli pobrati po zaostanku,” je po uspešno opravljeni nalogi v Slovenski Bistrici dejal Damir Krznar.

“Na takšnem igrišču, v zahtevnejših razmerah zaradi slabših vremenskih pogojev se vedno lahko zgodi kakšna napačna podaja, nepotrebno izgubljena žoga. Bil je trd boj, saj igrišče ni dovoljevalo večje mere ustvarjalnosti. Zaradi terena se nam je zgodila tudi napaka, ki je privedla do prejetega zadetka, a smo se dobro odzvali. Verjeli smo, da bo kakovost prišla do izraza. Uspeli smo ostati mirni in dovolj agresivni z žogo v posesti. Med odmorom smo izpostavili predvsem nekaj taktičnih nasvetov, da še bolj vztrajamo na globini, kar se je obrestovalo pri zadetku. Fantje so dobro sprejeli navodila in moram izpostaviti moštven delež, prav vse posameznike, saj so iskali igro, ohranjali ustrezno intenzivnost. Poraba energije je bila velika, a je povečan trud prinesel zmago.”

Do finala sta na sporedu še dve prvenstveni tekmi, a bomo nadaljevali boj za drugo mesto tudi z dodatnim zagonom ob možnosti osvojitve lovorike.
“Več je spodbudnih spoznanj s torkove tekme, uvrstitev v finale prinaša dodaten naboj med pričakovanjem in v zadnjem dvoboju za trofejo bo vse mogoče. Potrudili se bomo po najboljših močeh, morali nas bodo odnesti z igrišča po tekmi, to lahko obljubimo. Ali bo to dovolj za trofejo, bomo videli. Ta teden je za nas zelo pomemben, zagotovili smo si nastop v finalu pokala, z morebitno zmago v soboto proti Celju pa bi naredili tudi velik korak k drugemu mestu v prvenstvu. Verjamem, da mi to zmoremo.”

Finalni obračun bo 6. maja, v Celju. Nasprotnika bomo izvedeli po obračunu med Olimpijo in Aluminijem.
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24