Članek
Aljaž Antolin s prvencem v letošnji sezoni potrdil pot do derbija za pokalno lovoriko
BIL JE ŽE ČAS TUDI ZA MOJ PRISPEVEK
Foto: Drago Wernig
“Takšne tekme so najtežje. Vsi so nas že videli v finalu, tekmeci so lahko veliko pridobili, našo zmago pa so vsi pričakovali in bi lahko ob morebitnem porazu veliko izgubili. Toda načrt smo izpolnili, kljub nekaj vmesnim težavam je bilo dovolj želje in učinkovitosti, da smo uresničili cilj o uvrstitvi v finale,” v pogledu z igrišča na polfinalni pokalni dvoboj Aljaž Antolin.

Igrišča, ki ni omogočalo povezane igre.
“Morali smo se prilagoditi na razmere. Bil je kar šok, ko smo dobili zadetek, toda pomembno je bilo, da ni dolgo trajalo obdobje zaostanka. Predvsem v prvem polčasu, ko smo skušali z nekaj podajami priti do cilja, nismo uspeli najti pravih rešitev. Potem pa smo se zganili, kot bi nam naredilo nekakšen ‘klik’. Dosegli smo hitra zadetka in si odprli pot do finala.”

Posebnost letošnjega pokalnega popotovanja je, da smo še četrtič zapored v vlogi favorita na papirju opravili nalogo, z vnaprej “predvidenim” razpletom.
“Drugoligašev ne gre podcenjevati. To se je videlo že na prejšnjih tekmah, ko so tudi Krka, Primorje ali Rudar pokazali, da lahko presenetijo. Sprejeli smo vlogo favorita, ki pa smo jo morali potrditi tudi s prikazanim na igrišču.”

Tolić je odprl pot, Antolin zaključil zgodbo o preobratu. S prvencem v letošnji sezoni.
“Bil je že čas, da tudi jaz zatresem mrežo, saj mi v letošnji sezoni še ni uspelo. Vesel sem, da sem potrdil končno zmago in na takšen način prispeval svoj delež.”

Potrditev napredovanja v Slovenski Bistrici pomeni, da bomo oba naslednja sobotna večera preživeli v Celju...
“Naredili smo pomemben korak, a še ne odločilnega. Finale se ne igra, finale se zmaguje. To bo naše vodilo ob dvoboju v Celju. Počakati smo morali na nasprotnika, zdaj po razpletu drugega polfinalnega para vemo, da je pred nami je še en derbi. Toda do takrat je še dovolj časa za temeljito pripravo, najprej velja popolna osredotočenost k tekmama proti Celju in Muri.”
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24