Članek
Dvakrat zapored v soboto v Celje: Damir Krznar in Marko Tolić najprej o neposrednem boju za 2. mesto
KER NISMO PRVI, MORAMO BITI VSAJ DRUGI
Po napredovanju v finale pokalnega tekmovanja nov izziv: boj za potrditev drugega mesta v državnem prvenstvu. Dvoboj neposrednih tekmecev v soboto v Celju, z začetkom ob 20.15.

“Nadaljujemo v ritmu zaporednih tekem. Razpored je zgoščen in moramo skrbeti za širino kadra. Glede na serijo, v kateri smo, bo mogoče treba poseči po kakšni rotaciji. Jug je vprašljiv za nastop, saj je dobil vročino. Iličić se je vrnil v ritem polne obremenitve, bomo videli po zadnjem treningu, ali bo med kandidati za tekmo. Gre pa za dvoboj neposrednih tekmecev, tako da imamo nalogo z dvojno težo. Ko pogledate ekipo Celja, imajo odlične posameznike, sposobne odločiti tekmo. Na nekaterih so bili odlični, a včasih tudi manj prepričljivi, tako da so točkovno blizu. Upam pa, da bodo končali prvenstvo za nami,” v pričakovanju štajerskega derbija Damir Krznar, ki ohranja moštvo na visokih obratih.

“V tem boju za mesta pri vrhu, za evropsko vozovnico, bo zdaj po pokalnem razpletu tudi četrtouvrščeni v prvenstvu med potniki v Evropo. Toda ni enako končati sezono in vstopiti v novo kot drugi, tretji ali četrti. Zato gremo tekmo po tekmo, skušati izvleči maksimum iz vsakega posameznika v našem moštvu in z namenom osvojiti čim več točk. To je velik teden za nas. Po potrditvi pokalnega finala lahko dodamo češnjo na torto in rečemo sezona je bila skoraj uspešna. V okoliščinah, kako smo začeli sezono, bi drugo mesto šteli kot uspeh.”

Dve soboti zapored se bomo odpravili v Celje. Toda pokalni finale še ni na dnevnem redu, najprej pomembna ligaška preizkušnja. Marko Tolić vstopa v nadaljevanje prvenstva z zanimivim spoznanjem, zadel je na štirih pokalnih tekmah zapored: “Tudi na Hrvaškem sem pogosto zadeval v pokalnem tekmovanju. Všeč mi je dodaten adrenalin, ko preti možnost izpada in tekmi prinaša še dodaten pomen. Toda zdaj je pokal na stranskem tiru, najprej želimo uspešno opraviti sobotno tekmo in potem še dvoboj z Muro, k finalu pokala se lahko usmerimo spet od srede.”

V napovedniku kroga št. 33 poudarja: “Pred nami je zelo pomembna tekma, svojevrstna prelomnica. Zavedamo se, koliko pomenijo točke proti neposrednim tekmecem. V primerjavi z Olimpijo smo se denimo zaradi porazov v derbijih znašli v zaostanku, ob slabših rezultatih na začetku sezone. Zdaj želimo izboljšati razmerje medsebojnih obračunov proti Celju in si s tem olajšati končnico sezone.”

Ni vseeno, kako bomo končali ligaško tekmovanje. Naslednji cilj je povezan z osvojitvijo drugega mesta.
“Gre za miselno preizkušnjo. Od pozne jeseni smo po začetnih porazih nanizali spoštljivo serijo. Vmes smo imeli tudi precej tekme, na katerih smo prevladovali. Ne želimo si dovoliti, da zdrsnemo po lestvici. Če že nismo prvi, moramo biti vsaj drugi. Smo v zadnji četrtini prvenstva, ni več veliko točk na razpolago. Tudi tekmeci se zavedajo, kaj bi jim prinesla morebitna zmaga. Pričakujem zavzeto, motivirano ekipo Celja, a upam, da se bomo v Maribor vrnili kot zmagovalci. Všeč mi je igrišče v Celju, tam se prijetno počutim. Med zadnjim gostovanjem smo nesrečno izgubili dve točki v končnici tekme. Tokrat želimo biti uspešnejši in poskrbeti za lepo popotnico pred vrnitvijo v Celje prihodnjo soboto, na finale pokala.”
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24