Članek
Damir Krznar ni mogel in ni želel skriti razočaranja po prikazanem v Celju
MIMO TEGA NE MOREMO KAR TAKO
Foto: Drago Wernig
Zadnjega štajerskega derbija v letošnji sezoni ne bomo ohranili v prijetnem spominu. Končalo se je s porazom 1:3, trenerja dolgo nismo videli tako ogorčenega. Skušal se je zadrževati in izbirati besede pri izjavi po tekmi ob robu igrišča, vendar je želel posredovati neposredne odgovore.

“Ne vem, ali sem bolj jezen ali razočaran. Odigrati takšno tekmo v tako pomembnem trenutku… Napovedali smo tekmo sezone. Če je to tekma sezone, potem si nismo zaslužili več od šestega mesta. Neverjetno je, da smo se tako postavili in tako odtekli. Bili smo zelo počasni, težki. Da ne bi izpadlo, da napadam igralce, se bom posul s pepelom. V petek smo opravili nekoliko intenzivnejši trening, saj smo pred tem namenili dva dneva regeneraciji. Želeli smo se pripraviti na zelo dobro ekipo Celja, ne smemo zmanjševati pomena njihove zmage. Oceniti moramo, ali smo morda pretiravali dan pred tekmo s treningom in je to razlog, da smo bili utrujeni. Toda po drugi strani to ne more držati, saj smo bili v prvem polčasu počasni, v drugem pa boljši. Če si utrujen, si bolj utrujen v drugem polčasu. Veliko bo tu zadev za analizo in pogovore, moram pa čestitati Celjanom. Zmagali so povsem zasluženo in potrdili svoje pozitivne lastnosti.”

Po vodstvu gostiteljev boljši odziv v drugem polčasu, izenačenje z 19. prvenstvenim golom Žana Vipotnika po 13. asistenci Marka Tolića, nato je preobrat prav najboljšemu strelcu lige preprečila prečka, potem pa je tekma znova zavila v nepravo smer…
"Bili smo prepočasni v številnih elementih, pri prenosu žoge, prehodih v napad, vrnitvi v obrambo. Ko si takšen, tudi manj dobiš. Uspeli smo se vrniti po slabem prvem polčasu, imeli zaključno žogo za preobrat. Ko si to zaslužiš, se žoga v takšni situaciji od prečke odbije v mrežo. Tokrat si nismo. Tekmo smo izgubili zaradi miselnosti. To dokazuje tudi dogajanje, ki je privedlo do prvega gola. Ni problem skok, ampak odziv po skoku. Da igralec, ki po tem, ko udari žogo v kazenskem prostoru z glavo, stori to še z nogo, je nedopustno. Če bi po tej tekmi naši igralci obležali na tleh, bi bil bolj miren. Nihanja so se občasno že dogajala v prejšnjih mesecih, zdaj je nedvomno davek terjala tudi utrujenost po seriji zaporednih tekem. Sezona je dolga, prehaja v zaključni del, toda morebitna utrujenost ne more biti izgovor. Ko si utrujen, to še vedno lahko nadomestiš z željo in voljo."

Prepustili smo drugo mesto, za Celjani zdaj smo tretji s točko zaostanka. Sledita znova zelo zahtevni, vendar tekmi z možnostjo izboljšanja vtisa. V torek proti Muri, v soboto pa vrnitev v Celje. Na finale pokala. Damir Krznar bo najprej vztrajal pri temeljiti analizi prikazanega v sobotnem večeru in trenutnega stanja: “Ne moremo naprej s figo v žepu. Silovit ritem se nadaljuje, malo je časa do naslednje tekme. Mura je tako rekoč že pred vrati, a ne bomo dovolili, da gre celjska zgodba kar tako mimo. Najprej se moremo usesti in razjasniti, kaj se je zgodilo. Šele potem se lahko usmerimo k dvoboju z Muro, o finalu pokala pa bomo začeli razmišljati v torek zvečer. Ne moremo zaradi pokala zanemariti prvenstva. Proti Muri bom izbral 11 najprimernejših in me sploh ne zanima prihodnja sobota. Poraze zdraviš samo z zmagami. Zato zdaj velja ukaz, da zmagujemo na vseh preostalih tekmah. Vsak posameznik mora dati vse v zadnje tekme, kar zmore, saj bo potem dovolj časa za počitek po koncu sezone. Profesionalci smo, ki se moramo znati soočati s kritikami navijačev, medijev, a tudi z medsebojnimi kritikami. Želel bi si, da se kakovostno skregamo, če bo to prineslo pozitivne posledice. Želja je eno, prikazano na igrišču je bilo povsem v nasprotju z zmožnostmi. Zato bom vztrajal pri tej retoriki in povečanih zahtevah. Moramo se znati soočati s pritiskom, če želimo biti v prihodnji bolj konkurenčni, kot smo v tej sezoni."

Ob vstopu v zelo pomemben teden bo sledil tudi boj s časom ob poskusu razširitve kadra na naslednjih tekmah.
"Jug je naš stabilizator, o Iličiću ni treba izgubljati besed. Juga je ustavila bolezen, Iličić je bil dolgo brez treninga in še ni nared. Stanje glede trenutka njegove vključitve je še vedno negotovo, po dveh oddelanih treningih Jojo ni bil pripravljen na zahteve tekme, toda to ne sme biti izgovor. Tudi brez odsotnih igralcev moramo imeti boljšo podobo na igrišču. Nedvomno imamo dovolj kakovostnih igralcev, da bi nam to uspelo. Verjamem, da bomo vsi dojeli, kaj smo počeli narobe, se pogledali v ogledalo. Treba je sprejeti nekatere odločitve, poiskati na prvi naslednji tekmi novo energijo in se postaviti drugače na igrišču. Fantje morajo prevzeti vloge, ki so jim namenjene. In sprejemati odgovornost."

52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24