Članek
Marko Božić se zaveda, da se ob preklopu na tekmo z Muro (Ljudski vrt, 2. 5, ob 20.15) pričakuje boljši odziv
PODOBA MORA BITI DRUGAČNA ŽE V TOREK
Foto: Drago Wernig
Nad neprijetno sobotno izkušnjo ne skriva razočaranja niti slačilnica. Po dveh zaporednih zmagah in v pričakovanju pomembnega koraka k uresničitvi cilja je sledil nepričakovan odziv na igrišču.

Marko Božić je kot predstavnik moštva pred mikrofoni poudaril: “To je bilo premalo z naše strani, delovali smo, kot da nismo imeli tiste ustrezne želje. Zakaj je bilo tako, ne vem. Moramo pa se vprašati igralci med seboj, zakaj so imeli tekmeci večjo željo po drugem mestu od nas. To ni vprašanje za trenerje, še manj za navijače, ki upravičeno pričakujejo boljše predstave. O tem se moramo dodatno pomeniti, kaj je privedlo do takšnega padca v tako pomembnem delu sezone.”

Štajerski derbi je tokrat imel dvojno težo v boju neposrednih tekmecev za drugo mesto na prvenstveni lestvici.
“Bilo je prisotna določena nervoza, že v uvodni fazi tekme sem imel občutek, da nismo bili stoodstotni. Najbolj je bilo opazno s tem, da smo igrali prepočasi. Celjani so izkoristili priložnost po kotu, čeprav smo vedeli, da so zelo nevarni iz prekinitev in smo prav tem namenili veliko pozornost med pripravami. Po izenačenju smo delovali boljše, žoga je potovala hitreje z ene na drugo stran. Žal pa drugi poskus Vipotnika ni končal v mreži, sreča ni bila naša zaveznica in potem je vztrajnost ob protinapadu, polprotinapadu prinesla veselje Celjanom. Preprosto ni bil naš najboljši dan. Nismo našli ustreznih rešitev proti njihovemu obrambnemu bloku, tekmeci so svoje obetavne situacije izkoristili, mi jih nismo.”

Ob samokritičnosti je treba ohraniti tudi mirno kri, vstopamo v nov teden z dvojnim programom, ko nas čaka še večji izziv.
“Tekma v Celju je zdaj za nami in jo moramo odmisliti. Nismo je le potisnili pod preprogo, seveda smo se že in se še bomo veliko pogovorili o vseh zadevah, toda tekmovalni koledar zahteva od nas takojšnji preklop. Že v torek igramo zelo pomembno tekmo proti Muri, potem sledi finale pokala. Moramo se osredotočiti na naslednji tekmi, ni še konec. Vložek je velik. Lovimo drugo mesto, osvojiti želimo pokalno trofejo. Iz tega moramo črpati novo energijo in verjamem, da bomo pokazali povsem drugačno podobo že v torek v Ljudskem vrtu.”

Krog št. 34: Maribor – Mura. Ljudski vrt, torek, ob 20.15.
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24