Članek
S trenerjem o zmagi proti Muri in dodatnem zagonu za pokalni finale
TO JE EDINA POT
Foto: Drago Wernig
Oddelano. Cilj dosežen, tretja zmaga v medsebojnih obračunih proti Muri v tej sezoni ima dvojni pomen: ostajamo v boju za drugo mesto v prvenstvu, smo pa poskrbeli za dodaten zagon v pričakovanju sobotnega derbija, ki bo odločal o pokalnem zmagovalcu.

“Pohvale fantom za dober odziv po porazu v Celju in zmago, ki smo si jo zaslužili s tekom, prizadevnostjo, željo. Kakovost imamo, to ni vprašljivo. Tokrat je bilo med tekmo tudi nekaj trenutkov, ko nismo bili dobri in smo imeli določeno mero taktičnega nereda v obrambni postavitvi. Toda tudi takšne pomanjkljivosti lahko nadoknadiš s tekom, sprintom in to je edina pot. Določene zadeve so manjkale na posameznih tekmah. Razumem, da včasih nismo na želeni ravni, ampak te vmesne črne luknje moramo zmanjšati na minimum. Osvojili smo pomembne tri točke, še vedno lovimo drugo mesto in to je način, da uresničimo naš cilj. Obžalujem, da smo prejeli zadetek, saj bi lahko že prej opravili določene spremembe v luči pokalnega finala. K sreči pa je bilo dovolj hitro 3:1 in smo potem lahko posegli po menjavah,” je po uspešno opravljeni nalogi poudaril Damir Krznar.

Otvoritev tekme sta zaznamovala avtogola, oba Murina osrednja branilca sta zatresla lastno mrežo.
“Redko se zgodi, da si ekipa zabije dva avtogola in to zaporedna. Ko pa se zgodi, boljše, da se je nasprotniku kot nam. Toda moramo izpostaviti, da je bil prvi gol dejansko ‘izsiljen’, z ostro podajo, močno žogo po tleh. Za tekmecem smo imeli našega igralca na sprejemu žoge, tako da smo prisilili njihovega branilca, da je zabil. Drugi gol pa po hitro izvedenem prekršku, končno smo tudi mi nekoga ukanili…”

Za tretjega pa je poskrbel tisti, ki to počne najbolj pogosto…
Vipotnik ostaja učinkovit in pogumen, izziva obetavne situacije ter išče gol. Ko si takšen, tako osredotočen, ko na vsakem treningu in tekmi upoštevaš vsa navodila ter oddelaš vse, kar je zahtevano, potem se obrestuje in je opazno na takšen način kot v njegovem primeru. Verjamem pa, da se Žan tukaj ne bo ustavil.”

In zdaj finale… V soboto vsi v Celje!
“Moramo se prešteti na treningu in preveriti, ali kdo čuti kakšne posledice tekme. Antolin je vprašljiv, upam, da bodo preostali na voljo. Kader je dovolj širok in kakovosten. Verjamem, da bomo ponovili tekaški del, s tisto dodatno mero zagnanosti. Moramo pa urediti obrambni blok in to verjamem, da bo dovolj za dobro predstavo v Celju, s katero lahko poskrbimo, da se s trofejo vrnemo iz Celja.”
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24