Članek
Luka Uskoković o tekmi z Muro, sezoni z največjo minutažo in pogledom proti sobotnemu finalu pokala
VEMO, KAJ ŠTEJE V MARIBORU
Foto: Drago Wernig
Finiš sezone, lov na trofejo in delitev evropskih vozovnic. Zbranost na visokih obratih v vseh pogledih. Posebno zgodbo ima v dosedanjem delu Luka Uskoković, zanj je 2022/23 sezona, v kateri je odigral doslej največ tekem in preživel največ časa na igrišču v članski konkurenci. Zbral je 24 prvenstvenih nastopov in 1219 minut.

“Vsi smo tukaj z enakim ciljem, kot del ekipe. Igramo za ta grb s spoštovanjem in veliko častjo. Če igram ali čakam na svojo priložnost, so zadeve jasne. Moramo biti popolnoma osredotočeni na vsak trening in izkoristiti ponujeno priložnost na najboljši način. Če igra Max, Sven ali Nemanja, se podredim skupnemu cilju. Pomembno je le, da uspevamo onemogočiti čim več nasprotnih napadov in prispevamo delež k uspehom Maribora,” o uspešnem poglavju Luka Uskoković.

Po porazu proti Celju je moštvo potrebovalo ustrezen odziv.
“Na prejšnji tekmi nismo bili na želeni ravni, predvsem po energiji. Pogovorili smo se po vrnitvi iz Celja in se dobro zavedali, kaj moramo. Želeli smo imeti boljšo podobo na igrišču in poskrbeti za dobro popotnico pred pokalnim finalom. Učinkovito smo odprli tekmo, med našim pritiskom so gostje zabili dva avtogola, napadali pa smo tudi v nadaljevanju tekme in iskali svoje priložnosti. Nevarni so bili tudi poskusi Mure, a smo po vmesnem zmanjšanju zaostanka ohranili dogajanje pod nadzorom, zadeli še tretjič in zasluženo zmagali.”

S povrnitvijo pozitivne energije postavljamo nove temelje za sobotni derbi v pokalnem finalu.
“Moramo narediti vse, da osvojimo pokal. Vemo, kaj šteje v Mariboru. Predvsem zmage in trofeje. Moramo se metati na glavo, a hkrati ohraniti mirnost v igri. Verjamem, da bomo pokazali, kaj zmoremo in na koncu razveselili številne navijače, ki nas bodo prišli spodbujat v Celje."
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24