Članek
Trener in kapetan v napovedniku derbija, ki bo odločal o pokalnem zmagovalcu
S PONOSOM V BOJ ZA TROFEJO
Soočenje pred finalom. Na prizorišču sobotnega obračuna skupna novinarska konferenca obeh finalistov, ob udeležbi obeh trenerjev in kapetanov.

“Verjamem, da je pred nami praznik nogometa v Sloveniji. Kar pričakujem, je prav to, da pomembnost tekme ne bo ovirala igralcev ali nas, ki jih vodimo. Želel bi si, da navijači uživajo v najbolj prazničnem dogodku, saj vedno pravim, da je pokalno tekmovanje najbolj svečano v vsaki državi zaradi največje množičnosti udeležencev,” v napovedniku derbija za trofejo v Celju Damir Krznar.

Pri zasnovi vijol’čnega načrta ne gre povsem brez težav s poškodbami, ki bodo krojile sestavo moštva.
Iličić ne bo nared. Poskusi, da bi okreval, niso uspeli. Zapletlo se je ob stegenski mišici še s poškodbo tetive, tako da bo Jojo, žal, manjkal tudi na finalni tekmi. Prav tako Antolin, ki je staknil neprijetno poškodbo gležnja na treningu in bodo nared. Preostali igralci so pripravljeni. Z zmago proti Muri se je vrnila pozitivna energija, a tudi tista lakota po uspehu. Imamo priložnost, da zaključimo sezono na lep način. O tem, da nas čaka zahtevna naloga, ni dvoma. Želimo uživati v prazniku nogometa. Finale pokala omogoča, da greš ponosno na igrišče, potem pa skozi ponos in zadovoljstvo storiš vse, da prideš do čudovite trofeje.”

Utrip slačilnice med zaključnimi pripravami je predstavil Martin Milec: “Ozračje je dobro, še posebej po zmagi. Lažje je iti v naslednjo tekmo, če pred tem zmagaš. Čaka nas lepa, a hkrati tudi zahtevna tekma. Radi bi popravili določene zadeve v naši igri in storili vse, da bi gledalci uživali v derbiju. Naša naloga je jasna: gremo v Celje z namenom, da se vržemo na glavo za vsako žogo, za vsak centimeter na igrišču. Za nekatere fante v naši slačilnici bo ta tekma največja do zdaj, igra se za lovoriko. Igranje za Maribor prinaša pritisk, na to se je treba navaditi, s tem živeti. Nismo uspeli osvojiti prvenstva, zdaj želimo pokazati, da si zaslužimo pokalno lovoriko.”

Med sobotnim večerom bo po dosedanjem odzivu ob predprodaji vstopnic večja podpora prihajala iz vijol’čnih sektorjev, kar prinaša le še dodaten motiv. Trenerjev nagovor ob znova izkazani navijaški zvestobi: “Neizmerno smo hvaležni navijačem, saj jim med sezono nismo omogočili toliko veselja, kot bi si zaslužili. Pogosto sem izpostavil, da je to definicija pravega navijača, ki z nami deli prijetne in manj prijetne trenutke. Čutimo ta veter v hrbet. Počutimo se kot dolžniki in ob tem, da igramo za naš in ponos kluba ter naših družin, želimo osvojiti trofejo v največji meri prav zaradi navijačev.”

In kapetanovo sporočilo: “Navijači so bili z nami od začetka sezone, ki je imela različna nihanja in nas spodbujali tudi v trenutkih, ko nam ni šlo. Vemo, kaj delamo skozi celotno sezono in v kolikšni meri se žrtvujemo. Želimo, da bi se trud obrestoval z zmago, a igramo tudi za navijače. Da jim vsaj nekaj povrnemo. Lepo je slišati, da jih bo toliko z nami tudi v Celju. Zato bomo igrali še z dodatnim motivom."

Finale pokala v Celju: Maribor – Olimpija. Sobota, ob 20.30.
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24