Članek
Postavljanje dolgoročnejših temeljev: količina in vsebina dela za dodatno zaupanje s podaljšanjem pogodb
KRZNAR IN CELOTEN ŠTAB DO 2026
Foto: Drago Wernig
Pred finalom pokala in še pred zaključkom sezone so v Ljudskem vrtu pripravljeni že prvi dolgoročnejši načrti. Za postavljanje temeljev ob dogovoru s trenerjem. Damir Krznar, s celotnim strokovnim štabom, nadaljuje zgodbo v vijoličastem. Pogodba, ki je bila veljavna do poletja 2024, je podaljšana še za dodatni dve leti. Do 2026.

“Vemo, kje se začne gradnja hiše. Trenerski štab pomeni temelje, zdaj nadaljujemo s postavljanjem drugega dela temeljev, z igralci. Nekatere zadeve so že pripravljene, dela se na treh, štirih prihodih, ki so pred potrditvijo. Hrbtenica ekipa bo ostala podobna, dodali bomo nekaj svežine. Pri tem, kako želimo delovati na igrišču, so nekatere poteze nujne. Zavedamo se, da bo treba poiskati zamenjavo za Vipotnika, ki ga bo, glede na ponudbe, težko zadržati. Za uvod v nov projekt pa smo poskrbeli za podaljšanje pogodbe s trenerjem kot izraz zaupanja, predvsem pa signal kluba, kaj si želimo, za kaj si prizadevamo. Gremo po poti, ki ni lahka, z vzponi in padci. Kar je bilo storjeno v zadnjih mesecih, omogoča dovolj razlogov za zadovoljstvo. Delovalo je kot misija nemogoče, glede na težko, nehvaležno situacijo poleti med začetnim delom pa smo ostali v boju za trofejo na obeh frontah skoraj do konca sezone. Storili bomo vse, da se vrnemo iz Celja s pokalom. Ne glede na razplet letošnje sezone pa je pomembno delo, količina in vsebina. Ko nekdo dela dobro in s takšno zagnanostjo, kakovostjo, si zasluži zaupanje. Seveda v nogometu ne gre čez noč, nihče nima čarobne palčke, ampak ob spremljanju, kako delujemo, kakšen je način razmišljanja, z opaznim ustreznim odnosom na igrišču in izven igrišča, smo se odločili za naslednji korak k stabilnosti strokovnega dela,” je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Cilj je, da bi sodelovanje bilo dolgoročno, je ob predstavitvi v klubskih prostorih 16. avgusta lani poudaril trener, ki je prevzel moštvo na zadnjem mestu lestvice, s štirimi porazi v uvodnih petih prvenstvenih krogih. Manj kot devet mesecev pozneje smo si zagotovili mesto v evropskem pokalnem tekmovanju in čakamo pokalni finale.

“Počaščeni smo, da nam je klub v tako katkem času namenil dodaten veter v hrbet, dodatno mero zaupanja in ponudil možnost podaljšanja pogodbe. Gre za potrditev dobrega dela, a tudi nov motiv, z novo obvezo pri sestavljanju novega vijol’čnega mozaika. Ponudbo smo z veseljem sprejeli, saj se prijetno počutimo ne samo v klubu, ampak tudi v mestu. Prepričali smo se, da je Maribor velik klub, ki ima vse, kar je potrebno, da je na vrhu slovenskega nogometa, hkrati pa je lahko konkurenčen tudi na mednarodnem prizorišču. Ta sezona je relativno uspešna, z morebitno zmago v pokalnem finalu jo lahko naredimo še uspešnejšo. Prišli smo, ko je bila ekipa na zadnjem mestu. Lotili smo se dela, igralci so dobro sprejemali zahteve in ob rezultatskem je bil opazen tudi posamični napredek. Naredili smo precej, lahko bi še več. Dolgoročno pa verjamem, da bo ta ekipa, s tem pa tudi naša skupna zgodba še rasla. Treba je nadaljevati po začrtani poti, skušati dodati še svežo kri v obliki okrepitev na določenih igralnih položajih. Ob tem pa upamo, da zdajšnja ekipa ne bo doživela večjih sprememb. Toda osredotočenost ostaja na trenutnih aktivnostih, najprej bomo storili vse, da bi sezono zaključili s pokalno lovoriko,” je ob potrditvi skupnega projekta do 2026 poudaril Damir Krznar.
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24