Članek
Trenerjev pogled na razplet pokalnega finala
ŠOKANTNO, PREDINFARKTNO...
Foto: Drago Wernig
120 minut na papirju. S številnimi nadomestili igralnega časa med rednim delom in podaljški skoraj 140. Dolg, dramatičen boj za pokalno lovoriko je bil v pričakovanju loterije enajstmetrovk odločen prav z bele točke.

“Čestitke. Najprej Olimpiji na osvojenem pokalu, prav tako pa naši ekipi na fanatični, bojeviti predstavi. Ta pokal so si fantje po prikazanem zaslužili vsaj toliko ali domala enako kot tekmeci,” je po bolečem razpletu dejal Damir Krznar, ki ni mogel skriti razočaranja.

“Po vsem, kar se je dogajalo, je šlo za šokantno, predinfarktno tekmo. Fantom truda, želje po zmagi ne gre oporekati. Ni lahko odigrati takšne tekme ob koncu sezone, v tako zahtevnih razmerah za igro. V razburljivi tekmi smo vmes padali, a se tudi dvigovali. Med pripravami na finale sem izpostavil tri dejavnike, ki jih želim videti: moč volje, pogum in samozavest. Izpolnjeni so bili vsi trije. Med tekmo so se izmenjevali trenutki, ko smo imeli prevlado mi in trenutki, ko so jo imeli tekmeci.”

Dvoboj je imel dve izraziti prelomnici: lahko bi zmagali z 1:0 že po rednem delu, a svoje nismo izkoristili, tako da je o trofeji odločila škandalozna enajstmetrovka v podaljšku...
“Imeli smo svojo zaključno žogo v 95., 96. minuti, ampak način, kako je Tolić izvajal enajstmetrovko... Za nekatere je zelo pogumen, za druge zelo nor. Je na meji med pogumom in norostjo, lahko rečem tudi neumnostjo. Ta enajstmetrovka nas je povlekla proti dnu, tako da nas je ob vstopu v podaljške nekoliko zamajalo, a smo se uspeli dvigniti. Nato smo prejeli zadetek, potem pa se nam je odziv ob menjavi sistema in s popolnoma tvegano igro, z Mitrovićem v konici napada, takoj obrestoval. Ko pa smo v končnici tekme oboji že čakali na enajstmetrovke, da se konča na morda najbolj pravičen način, saj je tudi Olimpija imela svoje priložnosti, se je zgodila ta enajstmetrovka. Toda takšnih dvobojev z vlečenjem, če je sploh šlo za vlečenje, je med vsako tekmo 10, 12, 15... Da to piskaš v zadnji minuti finala pokalnega tekmovanja v eni državi, je res…. Naj vsak sam presodi o tem.”

52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24