Članek
Marko Tolić o zapravljeni enajstmetrovki na pokalnem finalu in odločitvi o načinu izvajanja
TEGA SI NIKDAR NE BOM ODPUSTIL
Foto: Drago Wernig
Po tekmi je komentar o razburljivi drami z nesrečnim koncem v Celju podal trener, igralci so ob razočaranju po razpletu še dolgo ostali v slačilnici. Po dveh (ne)prespanih nočeh se je navijačem za svojo potezo opravičil Marko Tolić, ki je v izjavi za nkmaribor.com po prihodu iz porodnišnice (v ponedeljek je prvič postal oče, v Zagrebu se je rodila deklica Lara Rita) strnil misli o šokantnem sobotnem dogajanju.

Marko Tolić o zgrešeni enajstmetrovki in nesprejemljivem načinu izvajanja: “Ure minevajo, občutki pa se ne spreminjajo. To so trenutki, ki so v nogometu najbolj boleči. Po finalnem dvoboju v Celju ni bilo veliko spanca, lovoriko smo izgubili v veliki oz. največji meri ne glede na sodniške odločitve ob koncu tekme zaradi moje nepremišljenosti in se ob tej priložnosti moram odzvati ter opravičiti za neodgovorno ravnanje. Poteza, ki sem jo povlekel z odločitvijo, da izvajam enajstmetrovko na takšen način, je nedopustna. Predvsem pa nesprejemljiva do soigralcev, strokovnega vodstva, celotnega kluba in navijačev, ki so nas v tolikšnem številu spremljali v Celju ter do vseh, ki so nas spodbujali doma, ob ogledu TV-prenosa ali živijo z vijol’čnim utripom vsak dan.

Kaj ljudem pomeni NK Maribor, sem zelo dobro spoznal od 26. avgusta lani, ko sem prestopil prag Ljudskega vrta. Vsake zmage, vsakega uspeha moštva sem se neizmerno veselil in skušal prispevati svoj delež po najboljših močeh v obliki golov, asistenc ali izpolnjevanja zastavljenih nalog na igrišču. Žalostno je, da sem se spravil v položaj, da se bo mojih 9 mesecev v Mariboru zdaj ocenjevalo skozi to zgrešeno enajstmetrovko. Toda krivda je izključno na moji strani. Sprejel sem napačno odločitev, sprejeti moram tudi odgovornost za nesprejemljivo dejanje in posledice. Zahvaljujem se navijačem, ki mi pošiljajo sporočila podpore, se pa zavedam, da se je zgodilo nekaj, kar se ne bi smelo in vem, da si sobotne nepremišljene poteze ne bom odpustil. Nikdar!”

52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24