Članek
Marin Laušić po pregledu brez dodatnih zapletov in znova v družbi soigralcev za finiš sezone
IZ RAZOČARANJA SE DVIGNITI Z ZMAGO
Foto: Drago Wernig
Posledice pokalnega finala smo občutili na različne načine. Ostali smo brez trofeje, Marin Laušić zaradi neprijetnih težav brez udeležbe v končnici dvoboja. Dr. Matjaž Vogrin je pojasnil, da je moral z igrišča zaradi bolečin v glavi in občutka omotičnosti. Dodatni pregled je k sreči pokazal, da ne gre za resnejši zaplet.

“Za trenutek je prišlo do ‘kratkega stika’, nisem se dobro počutil. Šel sem trdno v dvoboj z Elšnikom, on se je odzval, kot se je. Ko me je odrinil, se mi je ob padcu in naglem gibu nazaj z glavo ‘zavrtelo’, nekaj časa sem bil omotičen. Zdravniška služba je presodila, da ni bilo pravega odziva z moje strani, tako da nisem mogel nadaljevati tekme. Žal sem moral zapustiti igrišče in nisem mogel več pomagati soigralcem. Opravili smo pregled, ki pa je k sreči pokazal, da ne gre za resnejše posledice, tako da sem se ob ponovnem začetku skupnih aktivnosti lahko pridružil moštvu,” je pojasnil 21-letni zvezni igralec.

O dogajanju na igrišču in ob robu igrišča je bilo veliko povedanega ter zapisanega. Povzetek z določeno časovno razdaljo se veliko ne razlikuje od odziva po tekmi.
“Sprva je šlo za obojestransko taktičen boj, a je bila gledano v celoti tekma za gledalce nedvomno zelo zanimiva. Odigrali smo dobro, se uspeli vrniti tudi po zaostanku. Ko smo šli v popolno tveganje z napadalno igro, je Nemanja izenačil in verjeli smo v preobrat ali vsaj v zmago po izvajanju enajstmetrovk. Toda pred tem se je zgodila enajstmetrovka ob koncu podaljška, ki je ne bi želel komentirati. Bili smo mnenja, da se kaj takšnega v zadnji minuti ne more dosoditi. Težko smo se sprijaznili z razpletom, razočaranje je še vedno prisotno, a moramo čestitati Olimpiji za zmago in se usmeriti k finišu sezone.”

Razočaranje bo treba spremeniti v dodaten zagon v zadnjih dveh tekmah. V boju za drugo mesto najprej nedeljsko gostovanje v Sežani.
“Ostali smo dolžniki navijačem, ob tem nikakor ni vseeno končati na sezono na drugem ali tretjem mestu. Po tekmi v Celju ni bil trenutek za pogovor, obsedeli smo v slačilnici. Ko smo se vrnili v delovni ritem, smo se pomenili. Športni direktor in trener sta poudarila, da smo odigrali zelo dobro tekmo, ki ni dobila ustrezne rezultatske potrditve. Moramo poiskati energijo za zadnji tekmi in nadaljevati z igro, ki nas je odlikovala v najboljših trenutkih sezone. Gremo v Sežano po tri točke in potem želimo to ponoviti v dvoboju z Bravom. Ob tem upamo, da Celjani ne bodo stoodstotni in da bomo izpolnili vsaj ta cilj o osvojitvi drugega mesta.”
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24