Članek
S trenerjem o preusmerjanju misli k prvenstvenem finišu in nedeljskem gostovanju v Sežani
ČUSTVENO IN ENERGETSKO NA VIŠJO RAVEN
Foto: Drago Wernig
Vtisi se še niso povsem polegli, šokantni pokalni razplet je še prisoten, a so misli preusmerjene k prvenstvenem finišu. Damir Krznar bo skušal s sodelavci v strokovnem štabu poskrbeti tudi za psihološki dvig moštva, v pričakovanju novega izziva pa je delovna vnema znova na visokih obratih.

“Vračamo se k prvenstveni dirki, v obe zadnji tekmi vstopamo z namenom, da zmagamo. Kadrovsko smo tokrat močno zdesetkani, Milec, Mitrović in Sirk so kaznovani, imamo pa tudi dolg seznam poškodovanih. Že od prej manjka Antolin, Božića je ustavil kvadriceps, zanj je sezona zaključena. Jug ima poškodovan gleženj in bo izpustil tekmo, prav tako Iličić, ki je še vedno na terapijah. Vprašljiv je tudi Tolić, ki ne trenira zaradi težav z aduktorjem. Če bo nared do nedelje, bo igral. Drugih razlogov za njegovo odsotnost ni. Z moje strani je bil kaznovan za neodgovornost v finalu. Ne zasluži pa si kazni celotno moštvo zaradi poteze posameznika, tako da bo Tolić med kandidati za nastop, če bo pravočasno okreval.”

Trenerjev pogled na pokalni finale se s časovnega odmika ni občutno spremenil.
“Ostajam pri enakem mnenju, kot sem ga imel pet minut po končani tekmi. Takšnih dvobojev z vlečenjem je veliko in se dogajajo povsod, absolutno pri vsakem ali skoraj vsakem kotu. Kar smo nazorno videli tudi na tekmi lige prvakov Milan – Inter. Še vedno pa menim, da smo v finalu odigrali dobro. Ni šlo za poslastico za navijače, toda šahovska partija je bila zelo zanimiva. Tekma je bila enakovredna, z izvedbo sem zadovoljen, z razpletom ne. Imeli smo zaključno žogo v zadnji sekundi in tukaj je bila zapravljena naša velika priložnost.”

Med zaključno analizo zadnje preizkušnje še pojasnilo o izvajanju enajstmetrovke ob koncu rednega dela.
“Tolić je bil predviden kot izvajalec št. 1, Vipotnik kot št. 2. Ko se zgodi, da je prekršek za enajstmetrovko storjen nad prvim izvajalcem, ta pove, kako se počuti, ali je pripravljen za izvajanje ali ne. Vipotniku nismo želeli nameniti tega bremena, žogo je vmes vzel Kronaveter in na klopi smo se že ukvarjali z naslednjimi navodili. Brniću smo dejali, kje naj čaka na odbitek, da ne vteče prehitro. Po medsebojnem pogovoru pa je Kronaveter predal žogo Toliću, spoštoval se je dogovor, ki smo ga imeli. Tolić je dejal, da je pripravljen za udarec, vendar ga je izvedel na neodgovoren način. Šlo je za njegovo presamozavestno odločitev in temu primerna je bila tudi kazen.”

Ne več finale, zdaj je na dnevnem redu le projekt Sežana. Priprave na naslednjo tekmo so težje zaradi šokantnega razpleta, vendar je spodbudno spoznanje, da smo se doslej uspevali odzivati s pozitivnim rezultatom na naslednji tekmi po vmesni neprijetni izkušnji.
“Prvi trening ob ponovnem zboru je bil, razumljivo, v znamenju pokalnega razočaranja, čustveno in energetsko fantje niso bili na ravni. V sredo je že bila osredotočenost dobra, zelo dobra, v četrtek še boljša. Morali smo odmisliti pokalno izkušnjo, hkrati pa se dobro pripraviti na Tabor. Gre za ekipo, ki je med sezono dvakrat nismo uspeli premagati. Uspešno so nas onemogočali in dosegli namen. Tokrat lahko pričakujemo nekoliko bolj napadalno usmerjene tekmece, saj bi jim morda bila točka v boju za obstanek premalo. Tekma bo zahtevna, toda cilj je jasen. Gledamo nase in storili bomo vse, da se vrnemo domov s tremi točkami.”
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24