Članek
Ivan Brnić v napovedniku zadnjega gostovanja v letošnji sezoni (Sežana, nedelja, ob 15.00)
NAZAJ NA ZMAGOVITE TIRNICE
Foto: Drago Wernig
Finiš sezone, na igrišče še dvakrat. Najprej zadnje gostovanje v letošnji sezoni, v nedeljskem popoldanskem terminu v Sežani. V napovedniku naslednjega poglavja Ivan Brnić: “Tokrat je napoved kratka in jasna: želimo se vrniti na zmagovite tirnice.”

V 35. krogu je še prisoten tekmovalni naboj, z obeh strani.
“Gre za tekmo, ki je pomembna za obe ekipi. Sežančanom v boju za obstanek, nam v boju za drugo mesto. Tekmovalni motiv ne bo vprašljiv, obeta se zahtevna preizkušnja, a verjamem, da bomo znova uspešnejši v gosteh, kot smo bili med dvobojema na domačem igrišču. V Ljudskem vrtu smo namreč dvakrat igrali neodločeno.”

Da ne moremo več poseči po višjih mestih, gre po mnenju hitronogega krilnega napadalca razloge iskati pri neuspešni otvoritvi projekta 2022/23.
“Vse, kar je sledilo, je posledica začetka sezone, ko smo izgubili štiri od petih tekem. Tisto je bila prelomnica, težko se je bilo potem pobrati in iz tistega zaostanka poskrbeti za uspešnejše nadaljevanje. To lahko štejemo kot našo največjo napako te sezone. Imeli smo svetle trenutke v nadaljevanju, uspevali vmes tudi serijsko zmagovati, vendar se ni izšlo. Pokalno razočaranje je bilo boleče, po razpletu finala v Celju sem bil potrt. Želja, da bi izboljšali vtis o sezoni, je bila neizmerna, toda iz takšnih ali drugačnih razlogov nam ni uspelo.”

Ob zaključku sezone je eno izmed najbolj pogosto zastavljenih vprašanj, kako naprej. Kako v Ivanovem primeru?
“Osredotočen sem le na Maribor. Živim za ta trenutek in kratkoročno prihodnost. Zadovoljen sem z igrami, bolj v drugi kot prvi polovici sezone, vedno pa bi lahko bilo še boljše. Storil bom vse, da pomagam moštvu in prispevam svoj delež pri uresničitvi naslednjega cilja. Želimo zmagati na obeh zadnjih tekmah, končati prvenstvo na drugem mestu in si omogočiti boljše izhodišče, da po premoru z novimi motivi vstopimo v novo sezono.”

Nedelja, ob 15.00. Krog št. 35: CB24 Tabor Sežana – NK Maribor.
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24