Članek
Trenerjev odziv po tekmi v Sežani
POKVARILI VTIS V ZADNJI SEKUNDI
Foto: Drago Wernig
Z zadnjega gostovanja v letošnji sezoni s točko. Tokrat s precej kadrovskimi težavami in z okrnjenim kadrom. Enajsterica, ki je končala tekmo, še ni igrala skupaj, uspešnejši nastop pa je preprečil zadetek v zadnji sekundi dvoboja.

“Igralcem, glede na vse okoliščine, težko kaj očitam. Trdno, zahtevno tekmo so ustrezno oddelali. Imeli smo kakovost, da povedemo, morali pa bi bolj mirno in zanesljivo pripeljati tekmo do želenega razpleta. Glede na številne odsotnosti, nastopili smo brez šestih predvidenih članov začetne enajsterice in še med tekmo morali opraviti tri prisilne menjave, je bilo težko pričakovati, da bomo v tej zasedbi lahko poskrbeli za boljšo izvedbo. Količino teka in prizadevnosti smo imeli na zadovoljivi ravni. Vsi fantje, ki so vstopili, so prispevali svoj delež. Obžalujemo pa, da smo vse pokvarili v zadnji sekundi, saj smo si z željo, trudom in pozicioniranjem v igri zaslužili ves izkupiček. Ta neodločen rezultat je za nas enak porazu, točka ne pomeni ničesar ne nam ne Taboru, kar ne pomeni, da si je Tabor ni zaslužil,” je v odzivu po tekmi izpostavil Damir Krznar.

Ob številnih v enajsterici tokrat tudi sprememba med vratnicama, priložnost je dobil Samo Pridgar.
“Samo je upravičil, kar je vsem dobro znano. Je prihodnost Maribora. Zato smo se odločili, da dobi priložnost na obeh zadnjih tekmah. Da vidimo, kako se bo znašel in ob nastopu po dolgem času. Prisotna je bila le manjša nezanesljivost na začetku tekme ob nekaj izhodih pri kotih, nato je uspešno izpolnjeval svoje naloge. Škoda, da ob uspešnih posredovanjih ni ohranil mreže nedotaknjene. Lahko bi v končnici s skupnimi močmi ‘ukradli’ nekaj časa in zadržali vodstvo, toda neizkušenost ekipe, ki je bila na igrišču v teh trenutkih, je terjala davek.”

Zdaj smo si otežili nalogo v boju za drugo mesto.
“Veliko lažje bi nam bilo z zmago. Borili se bomo za drugo mesto, dokler imamo možnosti. Manevrski prostor je zdaj manjši, Celju zadostuje v zadnjem krogu že neodločen rezultat, zdaj smo odvisni tudi od drugih, toda izhodišče se ni bistveno spremenilo. Gledali bomo znova predvsem nase. Iskali smo zmago v Sežani, iskali jo bomo tudi v soboto proti Bravu. Ne glede na kader, ki bo znova kratek.”

Se bo kdo izmed poškodovanih lahko vrnil ob zaključku sezone v Ljudskem vrtu?
“Morda le Tolić. Vprašljiv je zdaj tudi nastop Repasa zaradi poškodbe, vendar te zadeve ne smejo vplivati na našo miselnost. Kogar ni, moramo v soboto na igrišče brez njega in brez alibijev.”
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24