Novica
Imamo najboljšega nogometaša lige in tri predstavnike v idealni enajsterici sezone 2022/23
VIPOTNIK, WATSON IN SIKOŠEK MED 11
Izbor najuspešnejših posameznikov v sezoni 2022/23 v 1. SNL: v ospredju se je znašel Žan Vipotnik, ki je postal trikratni nagrajenec in dobil. Izbran je bil za najboljšega nogometaša lige, za najboljšega mladega igralca in bil uvrščen v idealno enajsterico. Skupaj imamo v naj 11 tri predstavnike, med posamezniki z največ glasovi sta ob Vipotniku tudi Max Watson in Gregor Sikošek.

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije je izbor organiziral že devetnajstič: pri glasovanju so tako kot vsako leto sodelovale članice in člani sindikata SPINS, torej prvoligaški nogometaši in nogometašice 1. SŽNL. Ob tem pa tudi Zveza nogometnih trenerjev Slovenije, preko katere je bilo v glasovanje vključenih več kot 800 trenerjev z UEFA A, PRO in UEFA PRO stopnjo trenerske usposobljenosti. Prav tako so svoj glas prispevali novinarji športnih redakcij, ki prihajajo iz trinajstih medijskih hiš in navijači, ki so najboljše izbirali preko aplikacije SPINS XI.

“V veliko čast mi je sprejeti to priznanje. Najprej z moje strani trojna zahvala. Soigralcem, strokovnemu vodstvu in klubu za skupen trud in zaupanje, družini za spodbujanje ter podporo ves čas, brez njih to ne bi bilo izvedljivo. Prav tako pa bi se rad zahvalil vsem, ki so glasovali zame. Ker so v seštevku ob navijačih, privržencih nogometa odločali tudi glasovi igralcev, tekmecev v ligi, ima ta nagrada še dodatno težo. Vesel sem, da je moje doslej najuspešnejše obdobje kariere dobilo novo potrditev tudi s to nagrado, a žal pri vsem skupaj ostaja tudi grenak priokus, saj gre za sezono, v kateri smo ostali brez največje, skupne nagrade v obliki naslova prvaka ali pokalne lovorike. Z veseljem bi to nagrado in dosežene zadetke zamenjal za skupno trofejo, bo pa vsekakor pomenila lep spomin na sezono in dodaten motiv v nadaljevanju kariere," je ob novi razsežnosti učinkovitih iger poudaril Žan Vipotnik.

52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24