Članek
Max Watson o izboru v naj enajsterico prvenstva in želji za sobotnih, zadnjih 90 minut sezone
OPRAVITI SVOJ DEL IN VERJETI V 2. MESTO
Foto: Drago Wernig
Zadnji trenutki sezone, odštevanje do zadnje tekme. S skupno željo, da bi poskrbeli za slovo od občinstva z zmago. Med pripravami na zaključno poglavje pa so že bila podeljena priznanja posameznikom, Max Watson je bil izbran med naj enajsterico in štiri najboljše prvoligaške branilce.

“Zelo sem ponosen in počaščen, da sem izbran med najboljšo enajsterico. A tega ne bi bilo brez pomoči trenerjev in soigralcev, prav tako fizioterapevtov, ki so me usposobili po poškodbah ob začetku sezone,” pravi švedski branilec, ki pa je manj zadovoljen z ekipno sezono.

“Seveda nismo zadovoljni z dosežki. Zašli smo v neprijetno smer ob slabi otvoritvi prvenstva, svoje so prispevale tudi poškodbe in odsotnosti. Po menjavi trenerja smo ujeli stabilnost in imeli zelo dobro serijo do poraza proti Muri. Če pogledamo, kje smo bili in kje smo zdaj, je napredek očiten. Toda to ni po merilih, ki veljajo za NK Maribor, tega se dobro zavedamo. Za nami je pestro popotovanje, z vzponi in padci, vendar gledano v celoti nedvomno ne moremo biti zadovoljni z razpletom.”

Nedeljsko izkušnjo v Sežani je pokvaril gol v zadnji sekundi.
“Pri opisu, kaj je privedlo do izgube dveh pomembnih točk, je šlo za mešanico zadev. Vedeli smo, da bo tekma zahtevna. Nismo dobro nadzorovali dogajanja v končnici, tekmeci so tvegali in se jim je izšlo. Pri 1:0 nikdar nisi prepričan, da bo šlo dobro. Morali bi pred tem priti do drugega zadetka, ob tem pa bolj zanesljivo izpolniti obrambne naloge. Podobno kot v zadnjih sekundah tekme v Sežani smo si privoščili preveč napak med sezono. Skupaj bi lahko preprečili določene zadetke, tudi pri prekinitvah bi se morali boljše odzivati. Vse to sodi med zadeve, ki se v prihodnje ne smejo ponavljati.”

Sledi zadnjih 90 minut, ki lahko izboljšajo končni vtis. Še vedno imamo možnost, da zaključimo prvenstvo na drugem mestu. Sobotni dvoboj z Bravom se bo v Ljudskem vrtu začel ob 15.00.
“Najprej moramo opraviti svoj del naloge, potem pa upati na poraz Celja. Spravili smo se v neprijeten položaj, skušali se bomo izvleči na najboljši način in še vedno verjamemo v 2. mesto. Dovolj je energije za zadnjo tekmo, za uspešen zadnji korak. Imamo tekmovalni motiv, ni vseeno, ali si drugi ali tretji. Prav tako pa bi nam ustrezal tudi daljši premor, saj bi se ob osvojitvi drugega mesta priprave začele pozneje. Dobro se razumemo med seboj, a bi bilo prijetno pridobiti še nekaj dni, preden se znova vidimo s soigralci, lotimo novega izziva in skušamo popraviti vtis iz letošnje sezone.”

10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7