Članek
Trenerjev napovednik dvoboja z Bravom: Ljudski vrt, sobota, ob 15.00
OSREDOTOČENOST DO KONCA
Foto: Drago Wernig
“Igralci so ostali osredotočeni, to je najbolj pomembno. Predvsem velja izpostaviti Vipotnika. Težko je ostati miren ob vsem, kar se dogaja okoli njega, toda on ves čas izkazuje veliko stabilnost. Nihče ni z mislimi drugje, precejšnja je razlika, če si drugi ali tretji. Zaključek sezone pred našimi navijači je dovolj velik motiv, da nas žene k dodatni zagnanosti,” poudarja v pričakovanju zadnje tekme v sezoni 2022/23 Damir Krznar.

Sobotni dvoboj z Bravom se bo v Ljudskem vrtu začel ob 15. uri. Po številnih izostankih v Sežani je kader povečan za enega povratnika, znova v enajsterici Marko Tolić.
“Edini, ki se vrača s seznama poškodovanih, je Tolić. Verjamem, da bo v kadru, saj je uspešno prestal zadnje treninge. Preostali nam, žal, še ne morejo pomagati. Z Markom sva se pogovorila, njegovo razmišljanje je ne glede na vmesne dogodke po pokalnem finalu nespremenjeno. S tem, kako naprej, se bomo ukvarjali od ponedeljka naprej, tudi sam je želel ohraniti popolno osredotočenost pri zadnji tekmi. Ni izključeno, da odide. Prav tako pa so še vedno možnosti, da ostane.”

Ne glede na sobotni razplet pa sledijo zanimivi dnevi in tedni v pričakovanju dogajanja na nogometnem tržišču, z namenom preoblikovanja moštva.
"S športnim direktorjem sva redno v stiku, skupna prizadevanja so, da morebitne okrepitve pridejo čim prej. Ob tem pa želimo imeti čim bolj jasno situacijo o tem, kdo bo zapustil naše vrste. Verjetno bo v tem poletju pri nas zelo prometno, velja za prihode in odhode. Želimo v prihodnjih dneh in do začetka priprav čim bolj doreči zadeve, predvsem pa je pomembno, da dobimo okrepitve in ne samo novincev. Okrepitve, ki jim bo Maribor izziv. Pridružiti se nam morajo z veseljem, z velikim motivom."

Ljudski vrt, zadnjih 90 minut sezone. Maribor - Bravo. Sobota, ob 15.00.
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24