Članek
Pogled z igrišča na storjeno: Ivan Brnić o prvi sezoni v vijoličastem
USODEN JE BIL SLAB ZAČETEK
Foto: Drago Wernig
Mnenja so enotna. Po prvi trenerjevi analizi med ocenami doseženega ni razlogov za zadovoljstvo niti ob pogledu z igrišča na sezono 2022/23.

“Ostaja grenak priokus. Tega nismo želeli, hoteli smo vsaj drugo mesto po zapravljeni priložnosti, da bi storili kaj več. Toda ni vse odvisno le od nas, ampak tudi od drugih ekip. Moramo se pripraviti na novo sezono, to je treba pozabiti,” je ob zaključku tekmovalnega dela strnil vtise Ivan Brnić.

Zadnjih 90 minut proti Bravu bo ostalo zapisanih z delitvijo točk.
“Ostali smo z mislimi povsem osredotočeni in želeli zmagati proti Bravu. Šlo je za zahtevno nalogo, težko je bilo prebiti njihovo obrambno postavitev, z nizkim blokom. Nismo imeli veliko priložnosti, eno smo izkoristili, a žal tudi prejeli zadetek in v končnici ostali brez dveh točk.”

Kakšen je pogled na celotno sezono, kaj je (z)manjkalo do uspešnejšega razpleta?
“Glede sezone je imel nedvomno odločilni vpliv naš slab začetek, menim, da smo takrat izgubili možnosti za odmevnejši dosežek. Potem smo se trudili, da bi izboljšali stanje, se ob nekaterih serijah zmag uspeli dvigniti na lestvici, vendar nismo uspeli priti do popolne uresničitve želja. Takšen je nogomet, tista druga plat ni vedno najprijetnejša. Včasih ti da, včasih vzame.”

21-letni krilni napadalec se je podpisal pod zadnji gol za NK Maribor v sezoni, s številnimi poskusi je bil nasploh med najbolj aktivnimi ob zaključnem poglavju.
“Maribor je vedno motiv, zadnja tekma, želja po zmagi, še vedno smo imeli možnosti za drugo mesto in skušal sem prispevati svoj delež. Nekaj se je omenjalo tudi morebitno vabilo v mlado hrvaško reprezentanco, toda o tem nisem razmišljal, ampak le o Mariboru in o tem, kako narediti čim več, da bi bili uspešnejši od tekmecev.”

Prvo sezono v vijoličastem je zaključil z devetimi doseženimi zadetki (sedem v prvenstvu, dva v pokalnem tekmovanju).
“Povedano po pravici, pričakoval sem nekaj podobnega. Toda zadovoljen sem predvsem z drugim delom sezone, jeseni mi ni šlo po načrtih. Kot mlad igralec na razvojni poti sem, razumljivo, potreboval nekaj časa, da se prilagodim na tukajšnje zahteve. Ne smemo pozabiti, da sem pred prihodom v Maribor igral v drugi ligi. Dvignil sem se tudi glede stopnje pripravljenosti, šlo mi je dobro, a je vedno lahko še boljše. Najraje pa bi seveda videl, da bi bili uspešnejši kot ekipa. Naj bo to uvodna statistika tudi motiv, da bodo v naslednji sezoni številke izboljšane. Moje, predvsem pa moštvene.”
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24