Članek
Marko Božić se je po vmesni bolezni vrnil z zadetkom, v četrtkov spektakel z dodatnim motivom
V POLNEM LJUDSKEM VRTU JE VSE MOGOČE
Foto: Drago Wernig
Po vrnitvi iz Istanbula dober odziv, kljub prerazporeditvi moči in določenim rotacijam v moštvu uspešen vmesni prvenstveni korak. Priložnost je dobil Marko Božić, ki pred tem zaradi vmesne bolezni ni igral na zadnjih dveh tekmah.

“Pet dni sem preležal v postelji, viroza me je ustavila ob najbolj neprijetnem trenutku in dobil sem nekaj časa, da povrnem, kar sem izgubil z odsotnostjo na treningih. Trener mi je znova namenil priložnost in sem vesel, da sem lahko pomagal ekipi, kar je odlično tudi za mojo samozavest,” je dejal strelec vodilnega zadetka med dvobojem z Bravom.

“Nismo najboljše začeli, tega se dobro zavedamo. Bilo je nekaj nervoze v uvodnem delu, a smo z individualno kakovostjo prišli do vodstva in do odmora umirili tekmo. Potem se je sicer zapletlo, nekaj časa je vmes bilo gor-dol, vendar smo pripeljali tekmo do želenega razpleta. Najpomembnejše so te tri točke in da smo še vedno neporaženi v dosedanjem delu prvenstva.”

Ko se je v drugem polčasu zapletalo, se v končnici ni zapletlo. Zahvaljujoč Ažbetu Jugu.
“Namenili smo mu čestitke za obrambo, zaslužil si jih je. Verjeli smo, da Jugi to zmore, kar je znova pokazal in dokazal. Uspelo mu je, s tem je pomagal celotni ekipi in znova smo z moštvenim prispevkom uresničili cilj. Na koncu je rezultati tisti, ki šteje. Vesel sem zaradi mojega zadetka, Jugove obrambe, da je Jojo zabil enajstmetrovko. Toda najpomembnejša je ekipa, naše tri točke in vsi smo veseli zaradi razpleta, ki ima dvojni pomen.”

In zdaj je čas za spektakel… Čakamo ga z dvema goloma zaostanka, a z upanjem.
“Verjamemo! Spoznali smo nasprotnika v neposrednem dvoboju, zavedamo se njihove kakovosti, tako moštvene kot posamične. Toda pred nami je novo poglavje, v polnem Ljudskem vrtu bo izhodišče drugačno. Storili bomo vse, da ob podpori naših navijačev odigramo na najvišji mogoči ravni. V nogometu so se dogajala tudi večja presenečenja.”
10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7