Članek
Damir Krznar & Jan Repas v zadnjem napovedniku pred velikim četrtkom (Ljudski vrt, ob 20.15)
POTREBUJEMO POPOLNO TEKMO
Foto: Drago Wernig
Vrhunec poletja, tekma za povišan utrip. Čaka nas izziv pred polnimi tribunami Ljudskega vrta, ki bo v četrtkovem večeru v pričakovanju podviga…

“Rezultat nam ne prinaša ugodnega izhodišča, a ne odnaša upanja. Če se je zgodilo, da moramo loviti dva gola zaostanka, smo v situaciji, ko nimamo česa izgubiti. Kar smo izgubili, smo že v Turčiji in zdaj gremo pogumno v boj, po pozitiven rezultat. Ali bo dovolj visok, da bi zadostoval za napredovanje, bodo pokazale razmere na igrišču. Bomo pa šli v nekoliko povečano tveganje, s pričakovanjem, da lahko presenetimo,” poudarja Damir Krznar.

Ob bolj drznem vijol'čnem načrtu podviga.
“Potrudili se bomo po najboljših močeh. Treba je ostati miren, napolniti baterije, nameniti igralcem ustrezno sredotočenost. Takšni preobrati se zgodijo enkrat na 100 let, a še vedno se čudeži dogajajo in verjamemo v njih. Če bomo enakovredni do končnice, se še vedno marsikaj lahko zgodi. Imamo. Morali bomo biti potrpežljivi, tukaj se vedno pojavi nevarnost izgubljene žoge. To je tisto tveganje, ki sem ga omenjal. Morali bomo poskušati, včasih tudi."

Kakšne so kadrovske novice, bo Josip Iličić morda že nared za nastop od prve minute?
“Kot vedno, vse ne gre povsem po načrtih. Vrača se Laušić, še vedno smo brez Soudanija, zdaj pa je na stranskem tiru tudi Kolar, ki je že pred prvo tekmo imel težave s kolenom. Stisnil je zobe, oddelalo skoraj celotno tekmo in nato znova občutil bolečine. Gre za meniskus, žal ne bo na voljo v prihodnjih petih, šestih tednih. Iličić pa ni za predviden v začetni enajsterici. Ne moremo si privoščiti, da bi začel tekmo, saj bi porabili močno orožje za nadaljevanje. Jojo namreč trenutno še ni pripravljen za več kot polčas. Moramo ga 'čuvati', z upanjem, da ob morebitnem dobrem scenariju lahko pridemo tudi do podaljškov.”

Po odzivu navijačev sledi spektakularen večer, vstopnice sodijo med najbolj iskane kose papirja. Nogometna vročica je zajela mesto in širšo okolico, polni bodo sektorji za gostujoče navijače.
Jan Repas: “Že po žrebu, ko je bilo znano, da bo naš nasprotnik Fenerbahče, se je čutilo, da nas čakata izjemni tekmi. V zadnjem tednu pa se vse skupaj le še stopnjuje in vročica narašča. Celotnemu mestu, vsem navijačem se želimo oddolžiti za vso podporo. Če želimo v play-off, potrebujemo popolno tekmo, v vseh pogledih. Oddelati bo treba brezhibno vse v obrambi, v napadu pa bomo morali biti pogumnejši, odločnejši in priložnosti, ki jih bomo imeli, izkoristiti.”

Sporočilo iz slačilnice: ni predaje!
“Če ne bi verjeli v zmago, v napredovanje, ne bi bili tukaj. Tehnično so vsi igralci Fenerbahčeja izjemno močni, to smo spoznali že na prvi tekmi, ko je bilo nekaj časa težko priti do žoge. Njihove dobre lastnosti bomo morali onemogočiti do najmanjše možne mere. Vemo, da bo to vse prej kot preprosto storiti, a ni nemogoče. Videli smo že neštetokrat, da je v nogometu vse mogoče. Tako da naše mnenje je enotno: verjamemo!”

Maribor - Fenerbahçe. 17.8., ob 20.15.
10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7