Članek
Vse, kar moramo vedeti o organizacijskem režimu med četrtkovim spektaklom v Ljudskem vrtu
GLASNO. STRASTNO. MOČNO. PONOSNO.
Četrtek, dan za edinstveno izkušnjo. Pred nami je spektakularno doživetje v Ljudskem vrtu... Tekma posebnih občutkov. Tekma, ko šteje vsak glas.

NK MARIBOR – FENERBAHÇE SK (17. 8., OB 20.15)

Kako do zadnjih vstopnic?
V prodaji je še nekaj vstopnic, priskrbeti si jih bo treba v Vijol'čni Bajti (Mercator center Tabor II ali Tyrševa). Cena vstopnice: 25 EUR odrasli, 13 EUR otroci do 15 let. Priporočamo, da nakup opravite čim prej, blagajne stadiona ob povsem razprodanem stadionu pred tekmo namreč ne bodo odprte. Na voljo pa so še tudi vijol'čni premium sedeži (VPS), z vključeno ponudbo hrane in pijače. Cena: 120 EUR. Vstop v hospitality prostore bo kupcem omogočen že od 18.15, ob ogledu tekme na oblazinjenem sedežu je zagotovljen poseben vhod, rezervirano parkirno mesto (1 za 2 vstopnici), z vrhunsko kulinariko in selekcijo vina, piva, žganih ter brezalkoholnih pijač v skupnem pogostitvenem prostoru...

O vstopu in prometnem režimu

Vrata stadiona v četrtek odpremo ob 18.45, priporočamo hitrejši prihod, da smo čim prej na tribunah. Na dan tekme namreč velja upoštevati spremembo prometnega režima: od 6. ure dalje je
predpisana popolna zapora vozišča in parkirišč Mladinske ulice na odseku od Strossmayerjeve ulice do Vrbanske ceste, Gregorčičeve ulice na odseku od Strossmayerjeve ulice do Kajuhove ulice in
Kajuhove ulice na odseku od Gregorčičeve ulice do Mladinske ulice. Parkiranje bo omogočeno le s posebnimi dovolilnicami. Zato velja poziv čim prej proti stadionu in hitro na tribune.

Brezplačen avtobusni prevoz...

Med tekmo bomo skupaj skušali poskrbeti tudi za manjši ogljični odtis. Prometni režim v mestu bo prilagojen, gledalcem pa bodo na voljo različni načini prihoda do prizorišča. Prevoz z mariborskimi mestnimi avtobusi bo v popoldanskih in večernih urah brezplačen za vse imetnike vstopnic za tekmo. Ta ugodnost bo v četrtek veljala na vseh mestnih avtobusnih linijah od 18. ure do konca voznega časa; izkoristite jo lahko tako, da vozniku na avtobusu pokažete veljavno vstopnico za tekmo. Dodatno bosta v uporabi nočni krožni liniji K1 in K2 z odhodom iz glavne avtobusne postaje ob 23.15 uri.

... in parkirišča

Mestna občina Maribor (MOM) pa bo zagotovila tudi dodatna brezplačna parkirna mesta za vse, ki se boste odpravili v Ljudski vrt.

Parkirišče pri dvorani Tabor: za prihod na stadion lahko uporabite linije mestnega potniškega prometa št. 6 in št. 18; povratek bo mogoč z linijo 6 in linijo 18. Navedeni liniji povezujeta parkirišče pri dvorani Tabor s središčem mesta, vozili bosta po ustaljenih trasah.

Parkirišče pod Koroškim mostom: odprto bo med 18. in 2. uro (za prihod proti stadionu lahko uporabite avtobusno linijo 8 Terme Fontana, ki bo vozila s 15-minutnim intervalom med 18. in 20. uro ter med 22. in 23.15)

Parkirišče na Razlagovi ulici, t.i. »gramoz« ob stavbi MOM, ki bo odprto med 18. in 2. uro.

Ne pozabimo:

- Ljudski vrt je brezgotovinski stadion in kupovanje vstopnic, hrane ter pijače ali navijaških artiklov na stadionu ni mogoče z gotovino: veljajo osebne bančne kartice (med temi imajo dodatne ugodnosti imetniki Mastercard kartic), Vijol'čna predplačilniška kartica NK Maribor (nalaganje gotovine na kartico je mogoče v Vijol’čni Bajti ali na Polnilnicah, nameščenih na stadionu), nakupi pa so mogoči tudi ob naloženi vrednosti na sezonsko vstopnico NK Maribor ali člansko izkaznico Viole Maribor
10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7