Članek
21-letni krilni napadalec sinoči odigral zadnjo tekmo v vijoličastem, seli se k 47-kratnemu grškemu prvaku
IVAN BRNIĆ K OLYMPIACOSU
Foto: Grega Wernig
Po zaključku evropskega tekmovanja donosen prestop. Nogometno tržišče po Evropi je še zelo aktivno in 47-kratni grški prvak je novo moč poiskal v Ljudskem vrtu. Ob sklenitvi dogovora med kluboma je Ivan Brnić postal novi član Olympiacosa.

“Nekaj časa smo se soočali s precejšnjim zanimanjem zanj, vendar smo kot pogoj izpostavili, da Ivan ostane z nami do konca evropskega tekmovanja. Želeli smo priti čim dlje, potihoma tudi do skupinskega dela, kar je vedno cilj NK Maribor, vendar je Fenerbahče pomenil previsoko oviro v tem trenutku. Ivan je v enem letu naredil ogromen preskok, z uspešno zgodbo iz druge hrvaške lige do pomembnega člana naše ekipe in odmevnega prestopa k grškemu velikanu. Znova se je izkazalo, kakšen je recept: igrišče, igrišče in še enkrat igrišče, z ogromno odrekanja ter vloženega truda. Ivan je pokazal kakovost, a je tudi značajsko sledil smernicam sodobnega nogometa. Zahvaljujemo se mu za vse, kar je naredil v tako kratkem času za NK Maribor in mu želimo veliko uspeha v nadaljevanju kariere. Nedvomno ima potencial za večje zadeve. Odhaja v zameno za odškodnino, ki ni rekordna, a ni zanemarljiva. Sodi v višji rang, z donosnimi bonusi. Primer Makoumbou dokazuje, da gre za formulo, ki jo je vredno nadaljevati. Olympiacos pa je klub, ki omogoča ob nadaljnjem razvoju tudi možnost donosnih prestopov. Verjamem, da se bo s prestopom Ivanova uspešna zgodba nadaljevala, nam prinaša obvezo, da njegov odhod ustrezno nadomestimo in ne izgubimo na kakovosti na igrišču,” je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

54 tekem, 11 golov, 15 asistenc. Hitronogi krilni napadalec odhaja z dobrim učinkom in hitreje, kot je pričakoval.
“Za menoj je čudovito leto v Mariboru. Žal mi je, da se je moralo končati s porazom 0:3 proti Fenerbahčeju. Toda to je življenje, takšen je nogomet. Tukaj sem bil res srečen in zadovoljen, zelo sem napredoval glede treningov ter miselnosti, dozorel sem v igri. Izboljšal sem se v različnih pogledih, psihološko in fizično, po nogometni in življenjski plati. Maribor mi je bil kot druga družina. Tukaj so mi bili omogočeni vsi pogoji, da postanem čim boljši. Zato najbolj obžalujem, da nisem dvignil trofeje z Mariborom, čeprav sem imel priložnost,” je ob slovesu od Ljudskega vrta dejal Ivan Brnić, ki je odigral zadnjo tekmo v vijoličastem proti turškemu, v prihodnje pa bo izpisal nove poglavje pri grškem velikanu.

“Nisem pričakoval, da se bo zgodilo že tako zgodaj, a se moram prilagoditi. Pri odločitvi je pretehtalo spoznanje, da preprosto moram naprej. Maribor mi je pomenil ustrezno odskočno desko, zdaj grem na novi poti znova korak po korak in storil bom vse, da se v novem okolju predstavim v najboljši luči. Prestop k največjemu klubu v Grčiji zame zagotovo pomeni velik korak naprej v karieri. Seveda bom tudi z razdalje spremljal vsako tekmo Maribora, ko mi bo čas dopuščal. V preteklih mesecih sem se v klubu in mestu počutil zares dobro. Hvala Violam in vsem navijačem, bili so mi vedno v podporo! Poslavljam se s prijetnimi spomini in z upanjem, da bo Maribor v nadaljevanju sezone vrnil trofejo v Ljudski vrt.”

10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7