Članek
Po koncu evropske nadaljevanje domače ligaške poti, naslednja postaja Krško: z Rogaško v nedeljo ob 17.30
NIHČE NI REKEL, DA NE MORE
Foto: Drago Wernig
Eno izmed treh poglavij sezone je končano, vtisi so se polegli, moramo naprej. Letošnje evropsko poletje je zaznamovalo šest tekem, po dveh pričakovanih korakih naprej je bila tretja ovira prezahtevna.

“Bilo je lepo, dokler je trajalo. Pomembno je čim prej zapreti to poglavje o Evropi. Seved smo verjeli, da bi lahko daleč prišli v evropskem tekmovanju, toda žreb je bil dejansko prezahteven v tem trenutku za nas. Nasprotnik je bil boljši in morali smo mu čestitati. Fenerbahče je napredoval povsem zasluženo, mi pa se usmerjamo nazaj v našo realnost. Ne glede na utrujenost in veliko porabo energije ni alibijev, prav tako pa ni veliko časa za pripravo. Zato je bila Rogaška že od petkovega jutra v naših mislih, moramo tako ravnati. Analizirali smo njihove prednosti in pomanjkljivosti. Z namenom, da na najboljši način izkoristimo njihove slabše lastnosti,” o preklopu nazaj na domače prizorišče Damir Krznar.

Po koncu evropske nadaljevanje domače ligaške poti, naslednja postaja Krško. Nedeljska tekma z Rogaško bo na stadionu Matije Gubca, saj v Rogaški Slatini posodobitvena dela še niso končana. Začetek dvoboja 5. kroga ob 17.30.
“Ne nevtralno igrišče, ne preizkušnja z novim prvoligašem na nasprotni strani ne smeta vplivati na našo izvedbo. Aluminij se je že pokazal kot trd oreh. Ekipe, ki pridejo v prvo ligo, so vajene zmagovati, imajo zmagovalno miselnost in morali bomo biti na želeni ravni, da potrdimo kakovostno razliko ter se vrnemo domov z novimi tremi točkami.”

S kom do uresničitve cilja, kakšno je kadrovsko stanje v pričakovanju novega izziva?
“Nimamo dodatnih težav s poškodbami, tekma v četrtek po tej plati ni imela posledic. Ko smo se pogovorili o tem, da je zdaj izjemnega pomena, kako bomo nadaljevali sezono, so vsi igralci imeli voljo in željo, da so med kandidati za nastop v nedeljskem dvoboju. Nihče ni omenil morebitne poškodbe ali izpostavil utrujenosti, to mi daje upanje, vsi se zavedajo, da je naslednja tekma zelo pomembna. Potrebujemo pravšnji odziv po zaključku evropskega popotovanja, večjih razlogov za povečan motiv ob vstopu na igrišče v boju za nadaljevanje uspešne začetne prvenstvene serije ni treba imeti.”
10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7