Članek
Trener v odzivu po nedeljskem remiju ni mogel in ni želel skriti razočaranja
LAHKOMISELNOST, KI SE NE SME PONOVITI
Foto: Drago Wernig
Pogled je povedal vse. Besed pa ni izbiral. Trener ni mogel in ni želel skriti razočaranja po remiju z novincem v ligi, ki je prav med nedeljskim dvobojem v Krškem prišel do prve točke v četrtem poskusu.

“Žalosten in jezen sem v enaki meri. Žalosten, ker smo odigrali dobro v 1. in v delu. 2. polčasa. Besen pa, ker smo se po 2:0 začeli obnašati preračunljivo. Filozofirali smo in branili 2:0, kar je nedopustno za ugled Maribora. Za Maribor, kakršen verjamem, da smo. Vso spoštovanje Rogaški, ampak proti Rogaški, na nevtralnem igrišču, se ne smeš zadovoljiti z 2:0, ampak moraš iti po tretji, četrti gol. Takšen je bil načrt in dogovor ob polčasu, od tega načrta smo odstopili. To je moja največja težava in to je moj poraz. Ne krivim nikogar izmed igralcev, ampak sebe. Navodila niso bila takšna, da bi zadrževali prednost in popustili, bila so drugačna, ampak jih igralci niso prepoznali. Nekateri so se začeli izogibati odgovornosti. To se nam je zgodilo prvič in se ne sme več ponoviti. Ko vas igralci ne poslušajo, je to zelo nevarno in krivda zaradi izgubljenih dveh točk je moja,” je izpostavil Damir Krznar po remiju, ki je bil enak porazu.

Vmes so bile tudi dobre faze igre, Marko Božić je nadaljeval prvenstveno strelsko serijo z dvema novima zadetkoma, toda mrk zaradi lahkomiselnosti v zaključku tekme je preprečil četrto zaporedno zmago.
“Najhuje, kar se nam lahko zgodi, je, da pomislimo, da smo šampionska ekipa. To smo pomislili tokrat in se je razpletlo, kot se je. Šampionska ekipa smo samo, ko vložimo 100-odstotni trud. Ko zmanjšamo zagnanost in stopimo s ‘plina’, ne moremo premagati niti drugoligašev. Ne 99, vedno moramo dati od sebe 100 odstotkov, če želimo biti uspešni. Vse ekipe, vključno z nami, ki imajo najvišje cilje, osvajajo prvenstva na t.i. manjših tekmah. Derbiji so čudoviti, prinašajo povečan naboj in posebno ozračje. Toda v takšnih dvobojih so točke nuja. Zato je prisotno ogromno razočaranje po tej tekmi, za katero ni opravičila. Če bi omenjal dejavnike, ki so vplivali na to, da nismo premagali Rogaške, bi bilo nesmiselno.”

Proti Bravu je vodstvo z 2:0 zadostovalo za zmago, kljub zapletu v končnici. Tokrat se 
“2:0 ni za nikogar zanesljivo izhodišče, ko igra na takšen način. Ne bomo govorili o težavah, ne bomo rušilni. Proti Bravu smo odigrali dobro, glede na trenutek, v katerem smo bili. Oddelali smo, kot smo lahko. Tokrat pa sem jezen, saj nismo bili takšni, kot bi morali biti. Na prejšnjih tekmah smo sledili načrtu, upoštevali navodila, se zavzeto borili. Tokrat pa je bilo preveč lagodnosti in zato sem besen. Da ne igramo popolno, drži. Osvajamo pa točke in smo pri vrhu. Verjamem, da bomo tukaj tudi ostali, če se bomo ustrezno odzvali.”

Kaj storiti, kako se odzvati po takšnem spodrsljaju?
“Pogledati si v oči in se pogovoriti. Priznati, kaj smo počeli narobe. Predvsem pa dojeti, kaj moramo narediti, da bi bili že na prihodnji tekmi boljši.”
10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7