Članek
Napovednik sobotne tekme z Domžalami (Ljudski vrt, 20.15)
ZA VRNITEV NA ZMAGOVITE TIRNICE
Foto: Drago Wernig
Po neprijetni nedelji vse za prijetno soboto. Kar je bilo, je treba odmisliti. Zapravljena zmaga v končnici dvoboja z Rogaško je prinesla veliko razočaranje in izzvala trenerjev odziv po tekmi.

“Spregledam lahko kakšno tehnično napako, ne pa tiste taktične narave. Zato sem bil jezen, a smo se pogovorili o vsem in gremo naprej. V Krškem sem bil jezen predvsem zaradi izvedbe ekipe. Za dodatno nejevoljo pa je poskrbelo spoznanje, da sta bili ti točki nuja, saj bomo kdaj ostali praznih rok v nadaljevanju sezone. Na tovrstnih tekmah pa je treba zmagovati in jih odločati z manj šokantnimi razpleti. Tudi proti Domžalam ne bo samoumevno priti do treh točk, a je zmaga edini cilj. Želimo z ustrezno zalogo točk v naslednje ligaško poglavje in s pozitivnim razpoloženjem v ekipi,” je poudaril Damir Krznar ob preklopu k naslednjem izzivu

Maribor – Domžale, krog št. 6. Sobota, 26. 8. Ljudski vrt, ob 20.15.
“Ni bilo večjih kadrovskih rotacij po spremembi na klopi in v pisarni, tudi način igre se ni bistveno spremenil. Domžalčani so ostali brez Julardžije, ki je bil nevaren v gradnji napada. Potrebujejo določen čas, da ekipa z drugačnimi navodili začne delovati. Imajo precej dobrih lastnosti, v zelo dobri formi je Šturm, kot eden izmed tistih, ki lahko s hitrostjo povzročijo težave. So nepredvidljiva, drzna ekipa, po zagnanosti in neposrednosti v fazi napada. Agresivni so v obeh fazah igre in morali bomo biti maksimalno razpoloženi, da preskočimo sobotno oviro.”

Med novinarsko konferenco in ob napovedniku tekme z Domžalami se trener ni mogel izogniti vprašanjem o medijskih zapisih, ki so ga povezovali z morebitno selitvijo k zagrebškem Dinamu, Rijeki in tudi Ferencvarosu.
“Kar želim izpostaviti, je, da sem trener Maribora in v tej vlogi sem neizmerno srečen. Ob tem sem precej odkrit človek. Če bi želel oditi iz Maribora, bi to vedel najprej klub. Vsi igralci Maribora in celotnega sveta so ob ustrezni ceni naprodaj. Ni novost, da se pojavljajo razne špekulacije o nekaterih imenih. Ne morem vplivati na to, če moje ime zaokroži v medijih. Špekulacije so eno, dejstvo pa je, da sem jaz v Mariboru. Lepo je slišati, ko kdo izmed takšnih klubov izrazi zanimanje. Kdorkoli pa želi navezati stik, se mora javiti mojemu športnemu direktorju, ne meni. Imam pogodbo, ki jo želim izpolniti in sem posvečen le delu v Ljudskem vrtu.”

Medtem je prišlo do dopolnitve ekipe, pridružil se je Behar Feta.
“Če se obetajo še kakšne kadrovske spremembe, bomo videli v prihodnjih dneh. Vsak trener si želi še kakšnega igralca, to je razumlivo. Vendar to ne pomeni, da je obstoječi kader slab. Rekel sem, da bomo do zadnjih ur iskali rešitve, da se okrepimo. Športni direktor je zelo aktiven, do konca prestopnega roka je še dovolj časa za odziv. Feta je že z nami, a bo zagotovo potreboval nekaj časa za prilagajanje. Pri mladih igralcih lahko to obdobje traja dlje, prav tako pri igralcih, ki opravijo prvi odmevnejši prestop. Če želiš takoj nadoknaditi Brnićev učinek, pa potrebuješ 1,5 milijona evrov, kar si ne moremo privoščiti. Ko bodo urejene vse administrativne zadeve, bo Feta v kadru.”

O utripu slačilnice Luka Uskoković: “Storili bomo vse, da se vrnemo na zmagovite tirnice. Po tekmi v Krškem smo se pogovorili, nato ob analizi videli, kaj smo počeli narobe. Zavedamo se, da se moramo predstaviti v boljši luči, slediti navodilom in vztrajati pri našem načrtu. Kar je bilo proti Rogaški, se ne sme več ponoviti. Ni bilo utrujenosti, saj v obdobju, ko se igra dvakrat tedensko, ni intenzivnih treningov. Šlo je predvsem za psihološko blokado, ob tem smo preveč dovolili tekmecem, ki so na prelahek način prihajali proti našim vratom. Smo pa zdaj v tednu brez evropske preizkušnje imeli več časa za pripravo in gremo s popolno osredotočenostjo k naslednjemu izzivu. Verjamem, da bomo to potrdili tudi na igrišču.”
10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7