Članek
Prihod 30-letnega napadalca, ki smo ga spoznali kot dvakratnega strelca za Differdange 03
ÉRICO CASTRO V VIJOLIČASTEM DO 2025
Foto: Miha Vidrih
Aktivnosti na nogometnem tržišču še niso zaključene. Naš novi član je postal Érico Castro. 30-letni napadalec s portugalskim in angolskim potnim listom, rojen v Lizboni, je že bil pred dnevi v Ljudskem vrtu, vendar na nasprotni strani. Zadel je za Differdange 03 med 120-minutno dramo s srečnim koncem, za vmesno izenačenje na 1:1 z bele točke. Našo mrežo pa je zatresel tudi na prvi tekmi v Luksemburgu, ko so tekmeci povedli z 1:0. Po sklenitvi dogovora je Castro z NK Maribor podpisal 2-letno pogodbo.

“Iskali smo specifičen profil napadalca, ki ga trenutno nimamo v ekipi. Predvsem za tekme, ko se nasprotniki zaprejo in potrebujemo dodatno fiziko, iznajdljivost. Vemo, da je najzahtevnejša naloga najti napadalca, tudi na višji ravni. Castro je ustrezal zahtevanim merilom, spoznali smo ga v dveh medsebojnih obračunih in nam lahko pomaga s svojimi značilnostmi. Ekipi bo dodal konkurenčnost, predvsem pa možnost dodatne izbire pri uresničevanju naših ciljev, torej dodano vrednost v boju za prvaka. Tokrat ne gre za prodajno naravnanega igralca, ampak za trenutno rešitev. Izkušnje in moč sta njegovi odliki, ki nam prinašata drugačno razsežnost. Verjamem, da tudi zadetke,” je naslednjega novinca predstavil športni direktor Marko Šuler.

“Nogomet piše zanimive zgodbe. Ko sem bil tukaj kot član Differdangea, sem občutil ozračje na tribunah z nasprotne stani. Vesel sem, da bodo navijači na tem čudovitem stadionu zdaj pomenili podporo zame in soigralce. Nazadnje sem odšel domov razočaran zaradi poraza v podaljških, a sem spoznal, da ima Maribor zelo dobro ekipo, ki premore veliko individualne kakovosti. Vesel sem, da sem tukaj, prestop v Maribor pomeni zame velik izziv in motiv. Obljubim lahko trdo delo, velik trud. Skušal bom prispevati svoj delež, zadržati žogo, se boriti z nasprotnimi branilci in ob sodelovanju s soigralci dosegati zadetke. Verjamem, da bomo zmagovali, osvajali točke in prišli tudi do trofeje,” je ob prihodu dejal Érico Castro.
10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7