Članek
S trenerjem o tekmi različnih polčasov in brez želenega razpleta
PRIČAKOVALI, A NISMO ODGOVORILI
Foto: Drago Wernig
Drugi zaporedni remi, zadnja tekma v avgustu ne bo ostala v prijetnem spominu. Lov na preobrat po vmesnem zaostanku ni uspel, slab začetek ni imel dobrega konca.

“Za nami je tekma, v kateri smo pokazali dva obraza. Z res slabim prvim in boljšim drugim polčasom. Najprej smo zamujali, nismo bili tekaško oz. po hitrosti na želeni ravni. Vedeli smo, kako igrajo Domžale. Z veliko energije, sprinta, s povečano mero agresivnosti. Pripravljali smo se na takšno tekmo, a nismo enakovredno odgovorili. Edino pozitivno spoznanje je bilo, da smo po slabem polčasu, bržčas najslabšem doslej, imeli 1:1. Posegli smo po določenih spremembah, bili bolj neposredni in prevladovali v nadaljevanju tekme. Ko smo pričakovali preobrat, pa se nam ni izšlo. Ustvarili smo si nekaj priložnosti, polpriložnosti, vendar jih nismo izkoristili. Ker smo bili v prvem polčasu tako slabi, nismo bili nagrajeni,” je poudaril Damir Krznar.

Po prikazanem proti Rogaški trener ni mogel in želel zajeziti jeze, na prvi naslednji tekmi želenega odziva še ni dočakal.
“Fantje so občutili, da sem bil res jezen, močno razočaran, z mešanimi občutki. Ne dvomim v nikogar, skupaj smo v tem. Včasih moram nameniti kritiko po prikazanem. Smo pa eno telo, delitve ni in s skupnimi močmi se moramo izvleči iz te situacije. O trudu fantov ne gre dvomiti. Milec je denimo staknil poškodbo že v prvem polčasu, a je vztrajal in ostal na igrišču skoraj do končnice. Želja fantov, da bi prispevali svoj delež, je morda včasih celo prevelika in od tod tudi izhajajo določene težave na igrišču. Med tednom je vse delovalo dobro, spodbudno je bilo, kako so opravili vse obveznosti med tednom. Priprava na tekmo je bila okej, potem pa nismo odgovorili na pravšnji način. Pričakovali smo takšnega nasprotnika, nismo pa naredili, kar bi morali. Mi smo bili tisti, ki smo odpovedali. Nismo bili razpoloženi, ustvarjalni, razigrani v zvezni vrsti. Ko pa smo prišli skozi sredino in bližje vratom, je bilo preveč nenatančnih podaj, zaključkov.”

Med zaključnim delom priprav je s seznama predvidenih kandidatov za nastop odpadel Jan Repas.
“Jan vedno manjka, ko ga ni z nami. Stiskal je zobe in poskušal kljub lažji poškodbi aduktorja pomagati moštvu. Opazil sem med zadnjim treningom, da ne gre v dobro smer. Začutil je bolečine, v tej tekmi pa smo potrebovali vse igralce na 100%. To ni zmogel, pred nami je Celje in tveganje morebitne daljše odsotnosti bi bilo preveliko.”

Kako naprej?
“Morali bomo stakniti glave, se usesti in pogovoriti. Prvenstvo je maraton, z razlogom sem opozarjal po tekmi v Krškem. Zdaj sta ti zapravljeni točki dobili večji pomen in mi je še bolj žal zaradi razpleta. Zato nam bosta dodatno manjkali ti točki. Ne z današnje, ampak s tekme proti Rogaški. Imeli smo dober odgovor v drugem polčasu, s tem smo lahko zadovoljni. S prvim ne, tedaj smo si povzročili težave. Predvsem pa mi je žal, ker se je zgodilo vse, kar smo predvideli. Toda nismo ustrezno odgovorili. Sem pa prepričan, da smo boljši, kot kažejo zadnji rezultati in to moramo dokazati.”

Za nadaljevanje sezone je kader razširjen, Behar Feta je prvih 45 minut dobil že med dvobojem z Domžalami.
“Pokazal je željo in neposrednost, hitrost. Potreboval bo nekaj časa za prilagajanje, sprejemanje taktičnih zadev, kar ni bilo mogoče izpeljati v teh dveh, treh dneh. Več bi moral iskati žogo v globino in ne v noge, razumljivo je pridobil določene navade v makedonski ligi, ki jih bo moral spremeniti. Tukaj bo moral biti tudi agresivnejši, a ima značilnosti, ki lahko prinesejo nove rešitve v igri.”

10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7