Članek
Marin Laušić o vtisih z igrišča in občutkih po sobotnem dvoboju z Domžalami
TRENUTNO POD NAŠIMI MERILI
Foto: Drago Wernig
Mnenja so enotna, sobotna predstava ni izpolnila pričakovanj. Ob pogledu z igrišča je bil naš sogovornik Marin Laušić. O dvoboju z Domžalami odkrito, neposredno.

“Točka nikdar ni dovolj, naši cilji so vedno najvišji, še posebej na domačem igrišču. O prvih pol ure je nesmiselno izgubljati besede, igrali smo sramotno. Tekmeci so bili uspešnejši skoraj v vsakem dvoboju, imeli še nekaj priložnosti. K sreči smo zabili ta gol za izenačenje, žal pa po enajstmetrovki nismo več uspeli zatresti mreže, čeprav smo imeli nekaj obetavnih situacij. V drugem polčasu je bilo okej, igrali smo boljše, a v skupnem seštevku je bilo to premalo. Prikazano ni bilo po naših merilih. Trudili smo se, da zabijemo in pripeljemo tekmo do preobrata, vendar se ni izšlo.”

Kaj je manjkalo za boljše razpoloženje po sobotnem dvoboju?
“Manjkalo je to, da spet nismo poslušali trenerjevih navodil in opozoril. Ves teden nam je govoril, da so Domžale tranzicijska ekipa, ki je agresivna, vedno v sprintu in ji moramo odgovoriti na enak način. Tega nismo izpolnili in v imenu celotne ekipe se opravičujem trenerju za teh prvih pol ure tekme.”

Do drugega zaporednega remija ob drugačnem poteku dogodkov: proti Rogaški zapravili dva gola prednosti, tokrat do točke po vmesnem zaostanku.
“Remi ne prinaša dovolj razlogov za zadovoljstvo, obakrat so bili občutki neprijetni. Edino, kar velja izpostaviti, je, da to ni realna podoba naše ekipe. Usmeriti se moramo k delu in prvi naslednji tekmi. Z zavedanjem, da to, kar trenutno prikazujemo, ne zadostuje.”

Naslednja postaja Celje. Z nedeljskim gostovanjem pri trenutno vodilni ekipi prvenstva.
“Vemo, da bo na nasprotni strani zelo dobra ekipa. Ko smo mi pravi in s 100-odstotno vnemo, smo še vedno ekipa za vrh lestvice. Vedno govorimo, da moramo pokazati več. In tudi bomo. Vsak igra, se trudi po najboljših močeh in te skuša premagati. Prav tako bo vsaka ekipa igrala s povečanim motivom proti nam. To se ne bo spremenilo, mi pa moramo boljše odgovoriti. Po agresivnosti in hitrosti na enak način. To je edina pot, če želimo osvajati točke in priti do trofeje.”
10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7