Članek
Trenerjev napovednik štajerskega derbija v Celju (nedelja, 17.30)
Z DELOM PRITI OD 8 DO 10
Foto: Drago Wernig
Pred reprezentančnim premorom in pred derbijem – štajerski derbi. V nedeljo, tokrat v popoldanskem terminu. Z začetkom ob 17.30.

“Čaka nas zahtevna tekma, polna tekma naboja in motiva z obeh strani. Verjamem, da bomo prikazali dobro igro. Celjani so trenutno v res dobri formi, izkazali so se tudi proti Macabiju, kjer so malenkosti manjkale, da bi jim uspelo tisto, kar je delovalo kot misija nemogoče,” v napovedniku naslednjega izziva Damir Krznar.

Trenerjev načrt za dvoboj z ekipo, ki je napovedala kandidaturo za vrhe lestvice?
“Na razmeroma lahek način prihajajo do priložnosti, imajo hiter pretok žoge. Ne moremo pa se v dvoboju z njimi osredotočiti samo na fazo branjenja in se ukvarjati v večji meri s tekmeci. Imamo svoje načrte. Gre za dvoboj dveh ekip, ki imata radi žogo v posesti. Potrebovali bomo dobro tekmo, da to udejanjimo, o tem ni dvoma. Ne zanašamo se na morebitno utrujenost tekmecev. Imeli so serijo tekem, a so dobro izpeljali rotacije in igralcem porazdelili minutažo. Imeli bodo svežino in tisto potrebno mero izkušenj. Imajo zelo kakovostno moštvo, ki so ga postopoma krepili. O trenerju ni treba izgubljati besed. Hitro je povezal niti v Celju, rezultati v prejšnji in letošnji sezoni govorijo sami zase. Moramo se prilagoditi, a tudi izraziti naše kvalitete. Če bomo stali prenizko, bomo imeli preveč težav pri namenu, kako priti do zaključkov. Potrebovali bomo trden blok na sredini igrišča. Seveda so Celjani eni izmed naših največjih tekmecev v boju za naslov prvaka in lepo bi bilo s takšne tekme oditi s polnim izkupičkom.”

Kakšno je kadrovsko stanje pred nedeljskim gostovanjem v mestu ob Savinji?
“Verjamem, da bo Repas, ki je manjkal v prejšnjem krogu proti Domžalam, nared za nastop. Šele v petek je prvič treniral z mošvom, odločili se bomo, ali bo v začetni enajsterici ali bo vstopil s klopi. Kader se dopolnjuje, žal pa ne gre vse po željah. Zaradi težav s hrbtom najbrž ne bo mogel pomagati moštvu Milec.”

Nekateri so bili zelo aktivni v zadnjih urah prestopnega roka, naše moštvo ni več doživelo sprememb. S tem, kar se je zgodilo pred 31. avgustom, smo zaključili aktivnosti na nogometnem tržišču.
“Delali smo vzporedno že prej, Najprej se je pridružil Feta, Castro je prišel pred iztekom prestopnega roka. Imeli smo še eno zelo konkretno zgodbo, ki pa se, žal, ni izšla. Nameravali smo se okrepiti na krilnem položaju, nato pa nismo v zadnjem trenutku kupovali le z namenom, da bi kupovali. To je zdaj naš kader, na te igralce se moramo osredotočiti in izvleči največ, kar lahko. S kadrom sem zadovoljen, če bi podal oceno, bi rekel 8. Moja naloga je, da pridemo do 10. Z delom.”

Feta je medtem že prestal premiero, Castro še ne.
“Občuti se, da je pri nas v intenzivnejšem delovnem ritmu, kot je bil vajen doslej. Potrebovali bomo določen čas, da dvignemo njegove fizične kapacitete. Prav mu bo prišel reprezentančni premor za izboljšanje telesne pripravljenosti, a bo dobil priložnost in bo pomemben za nas že v nedeljo.”

Celje – Maribor. Krog št. 7. Nedelja, ob 17.30.
10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7